Ливанската армия и "Хизбула" отблъснаха "Ислямска държава"

27729
Ливанската армия и "Хизбула" отблъснаха "Ислямска държава"

Ливанската армия, заедно с доброволци от ливанското движение "Хизбула", осуетиха опита на бойци от групировката "Ислямска държава" (ИД) да превземат височините Ал Мишреф и Раас Баалбек край сирийската граница, съобщи ливанският канал Ел Би Си (LBC), предаде БГНЕС.

Според телевизионния канал, цитиран от РИА "Новости", в нощта срещу сряда ливанската армия е атакувала група екстремисти, които се опитвали да се прехвърлят от крайграничния планински район в клисурата Рафек, близо до град Баалбек. На страната на ливанската армия са се сражавали и активисти на "Хизбула". Няма данни за загубите.

В ливанския град Баалбек се намира древен храмов комплекс, построен преди около 2000 и е едно от най-популярните места на световния културен туризъм.

На 5 октомври бойци на ИД и "Джебхат ан Нусра" нападнаха военен пост на "Хизбула" в планинския район Бритал на 15 км от Баалбек на сирийско-ливанската граница.

Шиитското движение "Хизбула" воюва срещу терористичните групи, чиято основна маса са сунити, почти от началото на кризата в Сирия, която отне живота на почти 200 хил. души от 2011 година досега (данни на ООН).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com