Пакистан отзова афганистански дипломат заради атаката в университета в Чарсада

2145
Пакистан отзова афганистански дипломат заради атаката в университета в Чарсада

Външното министерство на Пакистан отзова афганистанския шарже д’афер Сайед Абдула Назир Юсафи във връзка с нападението в университета в град Чарсада преди седмица, съобщава агенция Пажвак, цитирана от РИА Новости.

Пакистан уведомил Юсафи, че според данни на следствието организаторите и изпълнителите на нападението са използвали територията и телекомуникационната мрежа на Афганистан. Според твърдението на ведомството Пакистан е предал на афганистанската страна всички детайли, отнасящи се до делото.

"Талибан" отрече причастност към нападението в пакистанския университет

Пакистанското крило на терористичното движение "Талибан" - "Техрик-и-Талибан Пакистан" не е участвало в нападението в град Чарсада в Па...

Външното министерство на Пакистан е отправило на дипломата протест и е призовало правителството на Афганистан да вземе мерки и усили взаимодействието с Исламабад, за да застанат виновните пред съда в най-кратки срокове.

Въоръжена група нахлу на 20 януари на територията на университета в град Чарсада. Очевидци съобщили и за два мощни взрива. В момента на атаката на територията на учебното заведение се намирали около 3000 студенти.

В специална операция по ликвидиране са убити четирима терористи. По последни данни в резултат на нападението са загинали 25 души, съобщава се и за 50 ранени.

 

21 са жертвите на нападението в университета в Пакистан

Броят на жертвите на нападението в университета в град Чарсада в Северозападен Пакистан, по предварителни данни, е нараснал на 21 души,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com