Северна Корея може да проведе трето ядрено учение

10386
Северна Корея може да проведе трето ядрено учение
Има силна вероятност за ограничени атаки на юг

Северна Корея може да проведе трето ядрено учение за далекообхватно изстрелване на ракетни снаряди тази година след като новия лидер Ким Чен Ун се опитва да затегне властта си, предупреди южнокорейския Институт за външни работи и национална сигурност, цитирани от АФП.

Има също така и силна вероятност за ограничени атаки на юг.

Армията на Северна Корея става все по-силна

Армията на Северна Корея става все по-силна, въпреки че икономиката на страната е на ръба на колапса. Това се посочва в доклад на базир...

Институтът, който е свързан с южнокорейското външно министерство, заяви, че вероятно Ким Чен Ун ще предприеме рисковани действия, за да усили режима си чрез демонстриране на собствените си постижения.

Вчера Северна Корея обяви, че ще амнистира затворници по случай предстоящите рождени дни на своите покойни ръководители Ким Чен Ир и Ким Ир Сен. Официалната информационна агенция на страната съобщи, че с парламентарен указ е разрешена амнистия от 1 февруари. В съобщението се казва, че решението ще засегне осъдени, но не бе съобщено колко точно хора ще се възползват от него.

Международни правозащитни организации твърдят, че повече от 200 000 души, сред които жени и деца, се намират в затвори и трудови лагери в Северна Корея. Повечето от тях са осъдени по политически причини, а не за криминални престъпления.

Миналата година правозащитната организация "Амнести интернешънъл" публикува сателитни изображения на затворите в Северна Корея, като сравнението със снимки от 2001 г. показва значително разширяване.

Южна Корея заяви, че е готова за разговори със Севера

Южна Корея отправи положително послание към северната си съседка, близо три седмици след смъртта на севернокорейския лидер с железен юм...

Смята се, че затворниците там са принудени да работят в "робски" условия и често са били обект на мъчения и жестоко, нехуманно отношение .

70-годишнината от рождението на Ким Чен Ир се пада на 16 февруари. Той почина на 17 декември, след като обяви за свой наследник сина си Ким Чен Ун. Стогодишнината от рождението на неговия баща Ким Ир Сен е на 15 април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com