Северна Корея предупреди гражданите си да се готвят за глад

2922
Северна Корея предупреди гражданите си да се готвят за глад
Снимка: Getty Images / Guliver

Държавното ръководство на Северна Корея инструктира сънародниците си да се подготвят за сериозен глад и големи икономически трудности, но да не изпадат в отчаяние, защото „пътят към революцията е дълъг и труден“, пише в редакционна статия на в. „Родонг Синмун“.

Публикуваният в рупора на властта материал се появи по-малко от месец, след като Съветът за сигурност на ООН гласува за сериозни санкции срещу Пхенян след проведени от севернокорейците опити за изпробване боеготовността на ядрени и оръжейни системи.

Уводната статия подчертава, че поради проблемите може да се стигне и до пореден „труден марш“ - термин, свързан с глада, който се стовари върху Северна Корея през 90-те години на миналия век и погуби 3 млн. души, допълва британският в. „Телеграф“.

“Може да ни се наложи отново да тръгнем на труден марш, по време на който ще ни се наложи да ядем корените на растенията покрай нас“, се казва в публикацията, предаде БГНЕС.

В. „Родонг Синмун“ призовава към „70-дневна кампания на лоялност“ и изисква севернокорейския народ да демонстрира верността си към върховния лидер Ким Чен Ун. За тази цел жителите на Пхенян ще трябва да предават на държавните власти по 1 кг. ориз в края на всеки месец.

В. „Телеграф“ припомня, че Северна Корея вече е отправила призив към други страни да й окажат помощ с половин милион тона храни, но към месец февруари са пристигнали 17 600 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com