"Вашингтон пост": Идва 5-дневна война между Израел и Иран

11456
"Вашингтон пост": Идва 5-дневна война между Израел и Иран
Тел Авив може да се реши да удари още преди официален Техеран да завърши изграждането на военни укрепления за производството на ядрено оръжие

Журналистът на "Вашингтон пост" Дейвид Игнатиус разкри прогнозата на американския министър на отбраната Леон Панета за най-близките действия на Израел срещу иранската ядрена програма.

Според журналистът, Леон Панета е заявил, че Израел може да удари Иран през следващите месеци.

Меркел: Китай да окаже натиск върху Иран

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Китай на тридневно официално посещение, предаде БГНЕС. В Пекин Меркел заяви, че Китай тр...

"Панета е убеден, че има голяма вероятност Израел да атакува иранските ядрени обекти през април, май или юни, т.е. до тогава когато Иран влезе в период, който израелците наричат "зона на имунитет" и пристъпи към самото създаване на атомна бомба", посочва Игнатиус, цитиран от КРОСС. Той бърза да уточни, че не цитира абсолютно дословно Панета, но определено има основания да му се вярва, тъй като той е един от малкото американски журналисти, който е избран да придружава американският военен министър по време на обиколката му в Брюксел.

Според него Израел може да се реши да удари Иран още преди официален Техеран да завърши изграждането на военни укрепления за производството на ядрено оръжие, тъй като "само Америка е в състояние да спре Иран във военно отношение".

Според него, основната причина за самостоятелната израелска офанзива се крие в думите на премиера Бенямин Нетаняху, който по-рано заяви, че "не иска съдбата на еврейската държава да зависи от действията на американците", припомня Игнатиус.

Той завършва статията си с констатацията, че според него израелския удар срещу иранските ядрени обекти може да продължи пет дни, след което ще бъде последван от решение на Съвета за сигурност към ООН за прекратяване на огъня.

Иран: Как се промиват детски мозъци

"Колко сладка, сладка е смъртта. Тя е като подарък, който Аллах пази за своите избраници": тези думи, написани от 14-годишно момче, се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com