Възраждане на гейша културата в Япония

36998
Възраждане на гейша културата в Япония
Бъдещите гейши на Шимода подготвят мартенския си дебют

Амбициозен проект на крайбрежния японски град Шимода цели да възроди традицията в гейша културата.

В миналото убежище на повече от двеста гейши, сега градът е запазил едва пет от тях. Публичните средства събрани по проекта ще финансират замиращата гейша култура, която е главен приемник на традиционните танци и песни в Япония.

Евровизия: и тази година низ от скандали

Евровизия 2012 се превръща в политикум. Армения заплашва с бойкот, в Беларус говорят за манипулации, а украинската кандидатка слуша р...

Три са избраниците, които ще направят своя дебют на фестивала, организиран през март. След месеци на упорит труд и отдаденост, младите жени ще могат да покажат своите умения пред хилядите посетители на фестивала.

Местният говорител по въпросите на туризма Такахаши споделя, че това не е проект свързан само с гейшите. Градът иска да запази традиционните песни и танци и именно гейшите са тези, които са способни да ги изпълняват.

За да се запази културното наследство е нужно пълно посвещаване, каквото гейшите отдават в своето обучение. През първия месец на обучението си гейшите нямат право на нито един свободен ден. Те се учат на основни умения като слагане на кимоно, свирене на различни инструменти, пеене и танцуване.

„Стойката и всеки детайл в движенията трябва да бъдат перфектни, когато танцуваме”, споделя Ауагику, едната от трите избрани жени.

Ортодоксални крайности: хомосексуализмът

Религиозните кръгове в Израел презират хомосексуалните. Те били допринасяли за съсипването на юдейския народ, били "малцинство с гене...

Фестивалът „Окичи” в Шимода ще се проведе на 27 март. Той ще бъде в чест на една от местните гейши, самоубила се след нещастна връзка с първият US-консул там през 1800 година.

Източник: globalpost.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com