3 години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

5105
3 години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

Парламентът в Атина прие законови промени, за да се решават проблемите в аграрния сектор с преговори, а не с трактори по пътищата, предаде БНР.

Атина промени законодателството срещу протести, които блокират свободното движение по пътната мрежа. Мярката от 3 месеца затвор се заменя с минимум 10 месеца, а в случаи на нанесени щети на икономиката при продължително блокиране на пътища присъдата е 3 години затвор.

Гръцки и турски изтребители във въздушна битка над Егейско море

Гръцки и турски изтребители участваха в кратка въздушна битка над Егейско море във вторник, 29 декември, след като турски самолет на ня...

Промяната засяга ежегодните протести на фермерите. Досега няма реакция от страна на фермерските съюзи, които вече заплашват, че ако не се решат проблемите в аграрния сектор, са склонни на протести в края на януари.

Медиите коментират като положителна реакцията на правителството, което предлага преговори, а не блокиране на Гърция от трактори.

От опозицията заявиха, че Ципрас е приложил „крайни мерки“ срещу фермерите, които не съответстват на политиката на радикалната левица "Сириза". Политически анализатори смятат, че премиерът си „играе с огъня“, защото ако фермерите оттеглят доверието си от едно правителство, то няма дълъг живот.

По-тежките наказателни присъди засягат и движението „Няма да платим“, което често протестира срещу високите пътни такси като блокира магистралата.

"Фронтекс" остави 293 офицери на гръцките острови

Европейската гранична служба "Фронтекс" дислоцира на гръцките острови 293 офицери и предоставя там 15 кораба в рамките на новата операц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com