До края на годината Македония ще остави извънредното положение по границата си

940
До края на годината Македония ще остави извънредното положение по границата си
Снимка: Getty Images/Guliver

Извънредното положение, което бе въведено от македонските власти по южната и северната граница миналата година през месец август ще остане в сила до края на годината.

Тази мярка бе въведена поради огромния мигрантски натиск идващ от съседна Гърция. Само през изминалата година през територията на западната ни съседка минаха над 750 000 души. А от началото на тази година до закриването на т.нар. "Балкански маршрут" в началото на месец март от Гърция в Република Македония влязоха около 90 000 мигранти, пише БГНЕС.

В Македония не можаха да се разберат за излизане от политическата криза

Преговорите между представителите на четирите политически партии в Република Македония приключиха късно тази нощ без да се стигне до ок...

От Центъра за управление на кризи съобщават, че на този етап няма напрежение по южната граница, където продължават да патрулират полицейски екипи.

В двата приемни лагера - "Виноюг" недалеч от град Гевгелия, в близост до гръцката граница, в момента има 133 мигранти, а в центъра в Табановце, край сръбската граница, има 80 мигранти.

Припомняме, че македонският президент Георге Иванов на няколко пъти предупреди, че има опасност от нова, още по-голяма мигрантска вълна през това лято. Според него става въпрос за десетки милиони мигранти, които ще потеглят от Египет и Судан и ще се насочат към Стария континент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com