Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промените по бул. "Витоша" и летният сезон: Доволен ли е бизнесът? Говори Ричард Алибегов (ВИДЕО)

20 май 2024, 15:40 часа • 8823 прочитания

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов заяви в Студио Actualno, че браншът не е никак доволен от промяната на организацията в движението по три ключови булеварда в центъра на София. Тя все пак бе спряна от съда на първа инстанция.

Променят ли се условията за бизнеса?

"Проблемът е, че този проект не е обсъден с бизнеса, не е обсъден с гражданите. Трябва да има велоалея и регулация на движението, но се сяда и се обсъжда. В момента наблюдаваме тапа. Трябва да има повече места за паркиране, за да може хората да идват в центъра. Разбирам хората с тротинетки, но те не са таргет на магазините и на заведенията", заяви Алибегов и добави, че имало недоволство от магазинери и от "всички, които правят бизнес в центъра".

Още: Бизнесменът Ричард Алибегов: Фирми с дългове и запори плюс спомен за НАП

Очаквания за летния сезон и оценка на новия министър

"Това е първият момент, в който бизнесът усеща, че имаме министерство (на туризма - бел. ред.). Евтим Милошев е човек от бизнеса. Това, което прави много добре, е, че чува организациите в туризма и се опитва веднага да предприеме мерки. Имаме проблем с визите – като член на МС той веднага свиква нужните министри и за 4-5 дни оправихме една част с визите. Идва лятото и всяка година се борим с АПИ, че те почват ремонтите по "Хемус" и "Тракия" точно през юли. Веднага се е заел с писма до АПИ. А Зарица Динкова имаше подкрепата на една част от бранша. Подали сме сигнал в прокуратурата за изтичане на средства към тази част от бранша", посочи Алибегов за предишния министър.

Още: България срещу Гърция в битка за туристи: Говори бившият министър Зарица Динкова (ВИДЕО)

Председателят на БАЗ отправи и остри критики към предишните управляващи, че в Плана за възстановяване  и устойчивост липсвала думата "туризъм" и че браншът няма да получи нищо по ПВУ. "В плановете на Гърция и Хърватия по над 100 пъти фигурира тази дума", направи сравнение той.

Гледайте още: ще прави ли Ричард Алибегов политическа кариера? Какви са очакванията за летния сезон и най-големите предизвикателства?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес