Местни избори в Гърция

20333
Местни избори в Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

В Гърция днес се провеждат местни избори, предаде AFP. Гласуването започна в 07.00 часа и ще завърши в 19.00 часа. Право на глас имат около 10 милиона гръцки избиратели. Те ще трябва да изберат 325 кмета. Предварителните резултати се очакват в около 23.00 часа.

Вотът се разглежда като изпитание за правителството преди европейските избори, докато страната се опитва да се върне към икономически растеж след години на икономическа криза.

Проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента

Премиерът Андонис Самарас е оптимист за развитието на Гърция след излизането й на международните финансови пазари и след постигнатия от...

Местните избори, вторият тур на които ще се проведе на 25 май, където е необходимо, ще покажат доколко коалицията между консерваторите и социалистите консерваторите запазва подкрепата си след две години на непопулярни мерки на строги икономии.

„Въпреки че вотът е с локална характеристика, всъщност той представлява тест за силите между хората, които толерират политиката на правителството, и тези, които искат да изразят протеста си”, каза политическият анализатор Томас Геракис.

Четирите години на икономическа криза и шестгодишната рецесия разклатиха правителството на социалистите от „Пасок” и консерваторите от „Нова демокрация” – двете партии, които управляват Гърция от последните 40 години и сега заедно формират правителство.

Коалиционното им мнозинство в 300-местния парламент се стопи до 152-ма депутати след прилагането на серия от фискални мерки, изискани от кредиторите на Гърция – ЕС и МВФ.

FT: Имало е таен план за излизане на Гърция от еврозоната

Британският вестник "Файненшъл таймс" продължава да публикува тайни доклади за задкулисни драматични събития, свързани с гръцката криза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани