X
 
 

Населението на Гърция се топи

1443 4
Населението на Гърция се топи
Снимка: Getty Images/Guliver
Очаква се населението на Гърция да спадне до 8 милиона до 2050 г. и има силна демографска тенденция към спад от 2011 г., когато отрицателната раждаемост е регистрирана за първи път от 1944 г., собщи в. „Катимерини“.

„Очаква се населението да достигне 8 милиона до 2050 г. въз основа на консервативен сценарий“, казва Стефанос Чандакас, основател и президент на неправителствената организация HOPEgenesis, на събитие в Института за обществено здраве към Американския колеж на Гърция в Атина.

Гърците застаряват - раждаемостта е рекордно ниска, младите бягат от страната

Според официалната гръцка статистика общият брой на смъртните случаи в страната през 2018 г. е надминал броя на ражданията за осма поре...

Чандакас заяви, че през 2017 г. са регистрирани 8 553 раждания и 124 501 смъртни случая.

Беше подчертано също, че Гърция е на ниско равнище в Европа по отношение на политиките, насърчаващи майчинството, семействата и плодовитостта, и беше подчертана необходимостта от благоприятна среда за подкрепа на двойки с детероден потенциал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Нема а се пуашите 2 Нема а се пуашите преди 1 месец Профил на трол?
  За 30 години демокрация и 10 ГЕРБ България се стопи от 9 на 5 милиона, от които 1,5 циган.и, 1,2 пенсионери. Нещо което и през турско не е ставало. А те се затюхкали, че ще станат 8 при най-лошият сценарий.
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Да и срещу гюптите се води сериозна хибридна война. Дори и срещу тях. те дето са дали дЪмокрацията , дето Македония била тяхна , абе нищо не са дали освен измамници и Македония е толкова тяхна колкото и Тувалу е на Дания.Македония и в древноста и не чак толкова принадлежи на България. Дори срещу тях независимо , че в основата си на Дегерадиращият ес стоят техните лъжи и фалшификации. Образно казан виж още ›› о те са крадците на нашата древна история.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Или по скоро България принадлежи на Македония, но не сте готови за Древната истина. Народа след Царъ Александъръ е получил името Българи в Индия или поне това е теория .
  : 1 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Както и *трепката митеран признава , че европейската цивилизация започва от България. От древният Народ който днес не е само Български , а клониран на още други Народи. Цивилизация която тези гюпти най нагло са откраднали. Обаче аз им я давам тази прогнила и деградираща цивилизация донесла на всички Народи само ЗЛО И УПАДЪК. Така е, но КАТО я им я давам няма как да отменя Наказанието . А , то го и виж още ›› зживяваме.
  : 0 !
Последно в Актуално