Откриха опаковани за доставка ракети в граждански полет от Сърбия

3639
Откриха опаковани за доставка ракети в граждански полет от Сърбия
Снимка: Thinkstock

Авиокомпанията „Еър Сърбия” потвърди, че в пътнически самолет на аерогарата в Белград е открита „пратка”, без да уточнява съдържанието – вероятно бойни ракети. "Потвърждаваме, че пратката, която пътува до далечен пункт, бе открита по-рано през деня на белградската аерогара благодарение на строгите мерки за контрол на сигурността".

Авиокомпанията сътрудничи в разследването, безопасността и сигурността – основните приоритети на „Еър Сърбия”, заявява ръководството на компанията, предаде БГНЕС.

Трафикът на българските летища се увеличава благодарение на летище София

Трафикът на българските летища се е увеличил с 1,4% през миналата година. Това съобщи Светослав Станулов - председател на Асоциацията н...

По-рано няколко регионални медии съобщиха за две ракети с дължина 1,5 м, открити в събота в багажното отделение на самолета изпълняващ полет Бейрут-Белград. Ракетите са превозвани опаковани в сандък и са били снабдени с придружаващи документи. Както съобщава Танюг, „полицейските кучета почувствали миризмата на взрив” по време на процедурата на оглед в белградското летище „Никола Тесла”.

Телевизионният канал N1 предположи, че става въпрос за две ракети AGM 114 Hellfire, които могат да се изстрелват от земята, от водата и от въздуха. Според телевизионния канал крайна точка на получаване на товара, означена в документите, е американския град Портланд, щата Орегон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com