Бременна в 8-ия месец баскетболистка донесе шампионска титла на тима си

311592
Бременна в 8-ия месец баскетболистка донесе шампионска титла на тима си

Тимът на Минесота Линкс спечели втора шампионска титла в WNBA за три години, този път срещу Атланта Дрийм. Във вихъра си бе 31-годишната Ребека Брънсън. И нищо от това нямаше да бъде толкова изненадващо, ако звездата не бе и в напреднала бременност. Дори в осмия месец, Брънсън записа средно 26 точки и 14 борби във финалната серия и бе в основата за триумфа на Минесота, съобщава сайтът bball.bg.

"Ребека е истинска машина, няма съмнение в това", заяви старши-треньорът на Линкс Шерил Рийв и добави, че представянето на тежкото крило се е подобрило драстично, след като е Брънсън е качила близо 20 килограма през последните няколко месеца. "Тя бе неудържима - блокираше стрелби, скачаше за борби, и напълно доминираше на цялото игрище. Не мисля, че някога съм виждал подобен играч. Просто никой не можеше да я удържи", допълни специалистът.

Лукойл завърши с победа турнира във Флорина

Баскетболистите на Лукойл Академик завършиха с победа участието си в тридневния турнир във Флорина. В последен мач от надпреварата в гр...

Според Рийв, фактът, че Брънсън носи в утробата си 37-сантиметрово бебе, дал тласъка за успеха на Минесота срещу Атланта. В допълнение, терминът на ветерана в WNBA е 8 ноември.

"Вие си мислите, че видяхте всичко по време на финалите", коментира съотборничката й в Линкс Мая Мур. "Никой не бе там в началото на сезона, когато Ребека все още страдаше от сутрешно гадене всеки ден", добави крилото.

Препятствията пред Брънсън по време на финалите бяха не едно и две. Още по-време на мач №1, тежкото крило напусна паркета за целия трети период поради контракции. По време на втория сблъсък пък бе съобщено, че баскетболистката ще роди преждевременно, но само няколко минути по-късно влезе отново в игра. Брънсън изгледа и края на решителната победа с 88:63, докато лежи на една страна в непосредствена близост до пейката с голяма възглавница между краката си.

Оказва се обаче, че и постоянните смени в настроението на бъдещата майка, са в полза на Минесота. 31-годишната състезателка често избухвала в сълзи, после гневно изтръгвала топката от ръцете на съперника, записвайки рекордните 67 откраднати топки само във финалната серия.

Денис Белята вдигна ръце от Мача на звездите

Денис Родман, Полина Цекова и Хорас Грант няма да вземат участие в баскетболния Мач на звездите, съобщиха организаторите. „По...

"Трябва да призная, че Ребека е феноменална. Така и не успяхме да измислим начин да я опазим", заяви треньорът на Атланта Дрийм Фред Уилямс. "Ребека показа невероятна сила и сърце на терена. Дори когато изпитваше неистов глад и трябваше наставникът им да поиска таймаут, за да й вземе няколко хот-дога от продавача на трибуните, тя се завръщаше още по-силна от всякога".

След победата, Брънсън вдигна наградата за MVP в WNBA, и стана петата бременна баскетболистка в историята на лигата, получила отличието.

Снимка: theonion.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com