Суперталантът Везенков окончателно реши за НБА

33438
Суперталантът Везенков окончателно реши за НБА

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков няма да участва в тазгодишния драфт в НБА, информираха от агенцията на играча.

Причината за това е, че българинът не е получил гаранция от нито един отбор, че ще бъде избран в първия рунд на драфта, което носи допълнителни дивиденти на играчите в сравнение с тези, избрани във втория рунд.

Кличко заяви, че една от главните му цели е мач с Уайлдър

Владимир Кличко сподели, че една от главните му цели е мач с Дионтей Уайлдър. Той притежава пояса, който Кличко никога не е печелил. Уа...

По последна информация на Sportline.bg от лагера на Везенков са разговаряли с представители на Мемфис Гризлис, които проявяваха сериозен интерес към българина, но не са гарантирали, че ще изберат крилото под №25 в драфта.

Везенков имаше гарантирано място в НБА, тъй като всеки възможен "мок" (примерен) драфт го поставяше в топ 40 на играчите, които кандидатстват за "лигата на извънземните" през това лято.

Очаква се догодина вече българинът да подаде документи и да бъде избран в НБА, тъй като играчите, които ще подадат документи за драфта догодина, към момента изглеждат и по-слаби от настоящия клас.

Очаква се в близките дни да стане ясно и бъдещето на Везенков, който има оферти от два от най-големите клубове в Европа - Барселона и Панатинайкос. Фаворит е испанският клуб.

Сашо Везенков: Федерацията по баскетбол се командва от Тити

Спортният директор и треньор на шампиона Лукойл Академик Сашо Везенков изрази мнение, че Тити Папазов ръководи родната федерация по бас...

Още баскетболни новини четете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com