Тити Папазов подаде оставка чрез отворено писмо

64736
Тити Папазов подаде оставка чрез отворено писмо
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на шампиона Левски Константин Папазов реши да се оттегли от поста си като член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. След вчерашното четиричасово заседание на Управителния съвет, той изпрати отворено писмо, с което оповести своето намерение.

Ето и пълният текст на обръщението на Тити Папазов, без съкращения:

Сашо Везенков: Не се виждам като треньор, няма я тежестта

Изпълнителният директор и старши треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков се разочарова от треньорския занаят след като загуби титлата ...

До баскетболната общественост на България

Уважаеми приятели,

С настоящето писмо подавам оставка като член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. Правя го няколко причини, но най-вече, за да успокоя хората, които обичат баскетбола – не аз, Константин Папазов, ръководя баскетбола у нас в последните години. Защото ако това беше така едва ли щях да бъда чак толкова щедър, че Лукойл Академик да спечели 11 поредни шампионски титли.

Оказва се, че според някои членове на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, аз съм единствената причина напрежението извън терена да съпътства най-важните мачове в края на редовния сезон и плейофите. Независимо, че след събитията преди 6 март, за които вече изразих огромното си съжаление, поднесох своите извинения и си понесох последствията, не съм направил нито едно агресивно изказване, което съдържа лична нападка или квалификация за мой съперник или колега. Напротив – през цялото това време само защитавах чисто спортните интереси на Левски, и за непредубедените бе ясно, че го правех само с позволени средства. В същото време станах обект на много ирония, нападки, откровени лични обиди и цинични скандирания. Независимо от това, не мога да опиша огромното си удовлетворение от факта, че през този сезон Левски спечели всички състезания, в които участва, и сложи във витрината на клуба три изключително ценни трофея.

Сашо Везенков: Федерацията по баскетбол се командва от Тити

Спортният директор и треньор на шампиона Лукойл Академик Сашо Везенков изрази мнение, че Тити Папазов ръководи родната федерация по бас...

Подавам оставка от Управителния съвет и за да не остава и капка съмнение, че в цялата наистина неприятна история имат някаква вина или участие президентът на федерацията Георги Глушков, който вече е и член на Борда на директорите на ФИБА-Европа и Иван Ценов, главен мениджър в оставка на Националната баскетболна лига. Смятам, че те двамата са сред най-ценния капитал на българския баскетбол в момента и на работата им за неговия просперитет не би трябвало да се пречи по никакъв начин. Напротив – техните усилия би трябвало да ни обединяват.

Надявам се и вярвам, че моят жест ще бъде последван и от хората, които още когато напуснах поста селекционер на националния отбор заявиха, че ще се оттеглят от управата на федерацията, но все още не са го направили. И във вторник също обявиха, че също ще напуснат управата на федерацията, но досега това не се е случило.

Разбира се, че това също би спомогнало много за успокояване на разгорелите се страсти, които иначе бързо отшумяха, а и бяха охладени от абсолютно заслужената и убедително спечелена титла от отбора на Левски.

Вярвам, че в предстоящия сезон Левски не само ще играе важна роля в родното първенство, но и ще представи достойно българския баскетбол в Европа. Доволен съм, че сега ще имам възможността да съсредоточа цялото си време, знания и опит в просперитета на баскетболен клуб Левски.

Разбира се, че си оставам изключително предан на българския баскетбол и възнамерявам с бъдещата си работа отново да го докажа.

Футболисти на Левски яли бой в Созопол

Четирима български футболисти са взели участие в сериозен скандал миналата седмица, информира вестник "7 дни спорт". Става въпрос за д...

 

С уважение

Ваш Константин Папазов

Божинов и Спортинг търсят консенсус

Адвокатите на Спортинг (Лисабон) и на Валери Божинов вече се договарят за извънсъдебно споразумение, което да избегне намеса на ФИФА и ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com