Победата на статуквото е, че отказа Бербатов: Как Гонзо стана президент на БФС (ВИДЕО)

14119

Най-голямата победа на статуквото в Българския футболен съюз не е изборът на Гонзо за президент, а това, че отказаха Димитър Бербатов. Около това мнение се обединиха спортните редактори на Actualno.com - Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров.

На Конгреса на 15 март Георги Иванов – Гонзо бе избран за президент на БФС, като получи подкрепата на 235 делегати от общо 469 гласували клуба. Отговорният редактор на спорта в Actualno Стефан Йорданов призна, че не е очаквал толкова убедителна победа за Гонзо.

Как Гонзо победи Бербатов в битката за БФС

"Аз лично останах изненадан, че Гонзо спечели още на първи тур. Събра 50 % + 1 глас. Защо обаче се получава това разминаване между нагласите на феновете и нагласите на клубовете?", попита водещият на коментарното студио на Actualno.com.

Какво искаха феновете и какво гласуваха клубовете

Джем Юмеров направи съпоставка с Народното събрание. "Ако сравним с българския парламент, там виждаме една репрезентация на суверена, докато в БФС не е така. Делегатите на клубовете не са точна репрезентация на футболната общественост", заяви Джем.

Стефан Йорданов, Бойко Димитров, Джем Юмеров Actualno.com

"И докато Долно нагорнище и ЦСКА имат една и съща тежест, ще виждаме подобно разминаване. На всички ни е ясно, че ако се извърши гласуване сред всички заинтересовани във футбола в България, резултатите ще бъдат напълно различни", добави още той.

Статуквото в БФС отказа най-голямата си конкуренция

Бойко Димитров смята, че статуквото в БФС отказа "трите коня", борещи се за промяна - Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. "Най-голямата победа не е, че Гонзо е президент. Най-голямата победа за БФС и статуквото е, че отказаха най-голямата си конкуренция."

"И това означава, че в следващите 20 години никой няма да иска да се бори с тях, след като видяха какво се случи с Бербатов, Мартин и Стилиян", добави още Бойко, който заедно с Джем бяха на терен по време на Конгреса, за да отразяват от мястото на събитието.

Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров

Системата определи кой да бъде президент на БФС

"Истината е, че системата беше задействана. Абсолютно всички лостове бяха използвани, за да може кандидатът на така нареченото статукво да спечели. Според мен личността на Гонзо дори не е от значение, просто системата определи кой да бъде новият президент на БФС", смята Джем, който сподели и впечатления от поведението на подалия оставка Борислав Михайлов.

Как Борислав Михайлов финтира журналистите

"Борислав Михайлов на излизане от Конгреса финтира журналистите по невероятен начин - така както никой нападател не го е правил срещу него в състезателните му години. Той влезе през задния вход, но откъде излезе - никой не знае. Това само по себе си показва какво е падението на личността Борислав Михайлов", коментира спортният редактор. Стефан Йорданов допълни и присъствието на засилена охрана около бившия президент на футболната централа.

Борислав Михайлов

Страхът на големите клубове

Бойко Димитров смята, че големите клубове са показали страх, оставайки безучастни в изборния процес. "Големите клубове, ако искаха промяна, трябваше да поемат инициативата. Всички чуваме, че малките ги е страх, че ще им спрат субсидиите. Обаче ако Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив излязат и заявят: "Ние подкрепяме този кандидат". Нека най-накрая в България хората да спрат да се страхуват и да казват за кого гласуват и кого подкрепят."

Класиране на Мондиал 2026 - химерата на Гонзо

Стефан Йорданов смята, че Гонзо ще трябва да поеме отговорност, ако не изпълни амбициозната си цел България да играе на Световното през 2026 г. в САЩ. "Времето ще покаже докъде ще стигне управлението на Гонзо. Постави си една много амбициозна цел - класиране за Световното през 2026 г. Аз мисля, че ако тази цел не бъде изпълнена, което ми изглежда доста вероятно, Гонзо ще трябва да поеме отговорност", заяви отговорният редактор на спорта в Actualno.

Каква заявка на Бербатов плаши клубовете и статуквото в БФС, какви промени трябва да въведе Гонзо и защо ЦСКА се равнява с Изтребител Иваняне - гледайте в коментарното студио на спортните редактори на Actualno.com:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ