В Гърмен си спомниха за напоената с кръв земя и тръгнаха към "Кремиковци"

6518
В Гърмен си спомниха за напоената с кръв земя и тръгнаха към "Кремиковци"
Снимка: БГНЕС

С призив „Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв” и скандирания „Българи, юнаци” започна националният протест в община Гърмен, предаде Агенция "Фокус".

Пред Народното читалище изказвания към събралите се над 200 протестиращи направиха Георги Делиев член на инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен, кметът на община Гърмен Минка Капитанова, Иван Кременлиев председател на инициативния комитет, Рахим Арнаудов, жител на с. Дряново, Иван Бейректаров и Вили Павлова, представител на църковното представителство в община Гърмен.

Михаил Константинов с две предложения за лечение на болестта "Гърмен"

Ясно е, че с полиция и жандармерия не можем да се справим с „всеки Гърмен”. Проблемът е почти нерешим и не може да се оправ...

След приключване на официалната част шествието взе решение да се отправи към ромския квартал „Кремиковци”. Над 30 рокери са в началото на шествието, следвани от футболни фенове и жители на Гърмен. Общо над 500 души се отправят към ромската махала, като бяха призовани от организаторите да не се стига до сблъсъци. Всички улици в близост до централната са отцепени от полицаи.

Тази сутрин в ромският квартал имаше само възрастни хора, жени и деца. По информация на очевидци, няколко лекотоварни автомобила са транспортирали жителите от ромската махала към гората. Повечето участници в протеста са с нагласата, че той ще продължи и дори ще се пренесе в столицата, предаде БНР.

По време на протеста беше изказано и мнение, че единствените, които крадат масово в България, са депутатите и циганите.

"Виждате в момента тук е спокойно на центъра в Гърмен, спокойно е и в ромския квартал "Кремиковци", така че за момента няма от какво да се притесняваме. Ние сме подготвени за всяка една ситуация. Всичко зависи от това как се държат хората на протеста. Няма да ограничаваме движението на каквито и да било структури или фен клубове на футболни отбори. Всеки има право да участва на мирен протест. Все пак да не забравяме днешната дата каква е. Нека да отдадем заслужено почитта на великия наш революционер", коментира директорът на ОДМВР-Благоевград Христо Разсолков.

Роми събарят доброволно незаконни къщи в Гърмен

Първите незаконно построени къщи в ромския квартал "Кремиковци" край Гърмен бяха съборени доброволно от собствениците им. Ромите твърдя...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com