Речник на психоанализата

33106
Речник на психоанализата
Снимка: Колибри

„Речник на психоанализата“, едно безценно историческо изследване, което препраща към цялостната история на психоаналитичната мисъл. Речникът излиза на български език под общата редакция на доц. д-р Никола Атанасов.

Основната цел на „Речник на психоанализата“ (превод: Емилия Алексиева, Никола Атанасов, Мален Маленов, Димо Станчев и Красимир Таушанов, стр. 568, цена: 30 лв.) е да бъде полезен, да се превърне в работен инструмент за изследователите и изучаващите психоанализа, за други специалисти, както и за широк кръг любопитни читатели.  Статиите са представени по азбучен ред, а всеки термин е предмет на отделна дефиниция и коментар. Това е един от най-известните речници на психоанализата, появил се за първи път през 1967 г. и издаден впоследствие на седемнайсет езика. Намерението на авторите да осветлят първоначалния смисъл на понятията ги насочва към концептуалния апарат на Зигмунд Фройд.

Преди да стане психоаналитик, Жан Лапланш (1924-2012) следва философия, социални теории и медицина. Автор е на множество трудове по теория на психоанализата. Главният му принос е към теорията за първичните фантазии за съблазняване, както и работите му върху психосексуалното развитие. Бил е президент на Френската психоаналитична асоциация.

Жан-Бертран Понталис (1924-2013) е психоаналитик, философ и писател,  постоянен член и бивш президент на Френската психоаналитична асоциация, създател и издател на „Nouvelle revue de psychanalyse“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com