410 български военнослужещи се върнаха от Афганистан

19826
410 български военнослужещи се върнаха от Афганистан

В страната ни се завърнаха военнослужещите от 24-ия контингент на въоръжените сили, участвали в операцията на НАТО в Афганистан. Това съобщиха от Министерство на отбраната.

В страната се завърнаха над 410 военнослужещи, от които 24 жени. В периода от февруари до август тази година военнослужещите успешно са изпълнили 3878 ежедневни денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, на наблюдателни кули, контролно-пропускателни пунктове, в тактически и съвместни оперативни центрове, както и 3807 механизирани и пеши патрули. При изпълнение на задачите по време на мисията те са проверили 13 818 моторни превозни средства и 35 112 пешеходци. Успешно са проведени и обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

В Афганистан обявиха ТВ джихад

Зам.-председателят на долната камара на парламента на Афганистан Абдул Сатар Хаваси обяви, че започва джихад срещу ТВ предаванията, ...

Българският медицински екип, с ръководител майор Николай Пурчев, е извършил операции и интервенции, медицински прегледи и манипулации, анестезии и имунизации на военнослужещи и местни жители във френската военно-полева болницата в Кабул.

Национален командир на контингента е полковник Кирил Даскалов. Помощник-национален командир на контингента, той и национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Цветан Кочанков от военното формирование в Карлово. Командир на охранителната рота на летище Кандахар е майор Димо Гюдженов.

Предстои всички военнослужещи от контингента да преминат медицински прегледи във Военно-медицинска академия.

Снимка: Архив

САЩ: Афганистан ще се нуждае от военна подкрепа и след 2014г.

Афганистанските войски успявт да реализират големи успехи, но още дълго време ще се нуждаят от значителната подкрепа на САЩ и техните с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com