"Атака" иска импийчмънт на президента, започва собствено разследване

10231
"Атака" иска импийчмънт на президента, започва собствено разследване

Плевнелиев прояви партийни пристрастия, застана на страната на екстремизма и фактически призова към преврат. „Атака" започва проучване между останалите парламентарни сили за процедура по импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров пред медиите, предаде БГНЕС.

Реакцията на Сидеров дойде мигновено след извънредното изказване на държавния глава по-рано днес, в което той коментира нестихващите протести в страната и призова за предсрочен вот.

Президентът ще коментира ситуацията в страната

Днес президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление във връзка с актуалната ситуация и продължаващото вече 20 дни гражданско недовол...

Той смята, че думите на Плевнелиев са преминали всякакви допустими за държавник граници, той е проявил партийни пристрастия и заел „страна в един конфликт, в който участват екстремисти и разделя нацията”. Сидеров, за когото беше отделена съществена част от изявлението на държавния глава, коментира още, че насочените срещу него „клевети издават страха му, че неговите далавери ще излязат на светло.”

„Росен Плевнелиев оказва и недопустим натиск върху прокуратурата да извърши репресии с искането да ми свалят имунитета", каза той. "Шокиран съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява функция президент”, продължи с мотивите си за отстраняването на президента Сидеров. Той смята още, че в думите на президента прозира призив българите да се разделят на две, което е в противоречие на смисъла на президентската институция да олицетворява единството на нацията. „Това само по себе си трябва да предизвика действия по импийчмънт”, каза лидерът на „Атака” и добави, че той застава на страната на екстремизма на протестиращи, които хвърлят камъни и предмети.

Всичко това президентът го оправдава като нещо симпатично, той всъщност призовава към преврат, заяви лидерът на"Атака".

Вместо да апелира за укротяване на тези банди, които вандалстват по улиците на София, Плевнелиев ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че може да му бъде снет имунитетът и да бъде подведен за нарушаване на конституцията, смята Сидеров.

Плевнелиев: Не мога да приема едни да протестират, а други да се правят, че не ги виждат

В страната има нова вълна на протести, те получиха различни оценки от политиците. Направени бяха опити да се разграничат някои социални...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com