Двама младежи са в кома след пиянски запой

9596
Двама младежи са в кома след пиянски запой

Още трима са приети в реанимацията на болницата в Благоевград след пиянски запой, съобщи БГНЕС.

След като 18-годишната А. Д. е в кома след злоупотреба с алкохол по време на гладуване, още едно момче – К. К. на 16 г., също е в кома. Още двама от същата компания са в болницата с алкохолна интоксикация. Лекарите организират да бъдат закарани в клиниката по токсикология на "Пирогов" в София.


Ученичка в неделя вечер била в компанията на приятели, цяла нощ пили домашна ракия, която "разреждали" с бира. Момичето, което е от с. Падеш, се прибрала вкъщи към 5 часа вчера сутринта. Целия ден спала непробудно. Снощи получила силно главоболие. Тъй като девойката имала проблем с килограмите, решила да се подложи на пълна диета, не се хранила поне 3 дни преди запоя. Първоначално останалите от компанията нямали оплаквания.

Към 3 часа тази нощ момичето е прието в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, но по-късно изпаднала в състояние на кома. Поставена е на командно дишане и към 6.15 часа е транспортирана до отделението по реанимация. 18-годишното момиче има някакво увреждане на мозъка, което не е диагностицирано, тъй като рентгенът и Ядрено-магнитния резонанс в МБАЛ през нощта не работят, лаборантите и лекарите са на повикване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com