Кунева: Властта на управляващите е калкулация на лични интереси

7176
Кунева: Властта на управляващите е калкулация на лични интереси

Днес пак стана очевидно, че властта, която упражняват управляващите, не е от името и заради народа, а е калкулация на личните им интереси. В паника за политическото си оцеляване са, изгледът за промяна на политическата система ги ужасява. Това каза днес по повод на събитията в центъра на София и дебата в парламента по бюджета лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, цитирана от БГНЕС.

Срамота е да отклоняват вниманието на обществото от същностния разговор за смяната на политическатата система, като насъскват хората едни срещу други. Срамота е да да не могат да поемат отговорност за грешките си. Срамота е да предизвикват противопоставяне на хората, за да запазят остатъците от една напълно делигитимирана власт, допълни още тя и бе категорична, че партийните лидери на управляващите тежко подвеждат избирателите си. Днес те показват белезите на истинска тоталитарна власт – нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили, каза още Кунева и направи връзка с безпрецедентно ниското доверие в парламента – дори един дебат по същество за бюджета не могат да проведат, допълни тя, и за тях няма притеснение, че са пред очите на целия народ.

Капон: Политическа пошлост съпътстваше днешното заседание

Прегласуваната днес актуализация на бюджета представлява кърпеж на бюджета на Симеон Дянков, но и категорично продължение на неговата п...

Според Кунева в протестите се намесили кукловодите, които се опитват да нанесат рана на гражданската тъкан на протеста. Но държавата така няма да се промени и гражданите трябав да са бдителни. Кукловодите сега са в стихията си, олигархията днес показва част от това, на което е способна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com