Масови проверки на борсите в София

8412
Масови проверки на борсите в София

Масирани проверки извършват съвместни мобилни групи на зеленчуковите борси в кварталите "Слатина" и "Дружба" в София, съобщи БГНЕС.

Рано тази сутрин инспектори от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), данъчни, митничари и полиция правят проверки на търговците там. Проверките започнаха от ранни зори. Контролът започна в този час, защото реално тогава се извършва доставката и покупката на продукцията.

Става въпрос за координирана акция, в която водещо е МЗХ. Целта е да се защитят интересите на българските производители на плодове и зеленчуци. По информация на БГНЕС подобни проверки се извършват и на Граничните контролно-пропускателни пунктове.

В началото на тази седмица министърът на земеделието и храните Димитър Греков каза, че ще предложи на премиера Пламен Орешарски и на Министерския съвет да се създадат мобилни групи за пълна финансова и фитосанитарна проверка на зеленчуците и плодовете, които влизат в страната и които се реализират на българския пазар. Мобилни групи ще има както по граничните пунктове, така и в борсите, тържищата и пазарите. Очаква се проверките да продължат както през юли, така и през август и септември.

 

Близо 80% от плодовете и зеленчуците на пазара ни са вносни

От 2003 година насам производството на български плодове и зеленчуци е спаднало с близо 70%. Това съобщиха от Института по аграрна икон...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com