Откриха ново кръстовище на две нива в София

17922
Откриха ново кръстовище на две нива в София

След кръстовището при телевизионната кула, днес премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха кръстовището на две нива на столичния бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов“ и ул. „Георги Софийски“, съобщи bTV.

Изпълнител на проекта е „Балканстрой“, а строителните дейности на обекта и прилежащата инфраструктура възлизат на обща стойност 11,8 млн. лв. Строителството на пътния възел започна в края на април 2012 г.

400 000 коли се изнасят от София за Коледа

400 000 коли се очаква да затапят изходите на столицата в петък. Тогава е и последният работен ден преди празничните дни за Коледа.Груб...

Припомнямяме, че проектът е част от идеята да се построят в София пет кръстовища на две нива, там където движението е най-натоварено.

През пролетта ще бъде изцяло завършено кръстовището на две нива. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи агенция Фокус. "Напролет съвсем за кратко ще се затвори, за да се положи износващият пласт асфалт и обектът да бъде приключен. Все още единият тротоар, на който ще има и велоалеи, не е готов. Работата продължава. Има знаци за строителен обект, но няма никакъв проблем за шофьорите и автомобилите", каза Фандъкова.
По думите на Фандъкова - подменени са водопроводи, канализация и топлопровод, затова обектът е бил много тежък. Въпреки това спирането на движението е било за около 20 дни и се е работило поетапно. Ново за София са шумопоглъщащите панели.

"Гражданите поставиха пред мен въпроса за шума от траншеята. Затова възложих допълнително проектиране и се изградиха шумопоглъщащи панели. Напролет ще имаме и шумоизолиращи стени. В момента се правят анализите, за хората, които живеят тук, шумът да бъде с нормални стойности за градски условия.

По думите на Фандъкова - всичко това е за сметка на изпълнителя в рамките на стойността на обекта, а стените и панелите ще струват около 500 хил. лв. По думите на Фандъкова движението на кръстовището се пуска много преди срока, защото крайният срок е март 2013 година. Осветлението при обекта е ново. Посадени са над 360 дървета. По думите на кмета - хората ще бъдат доволни от това, което се прави.

Близо 100 автомобила в минута са напускали София по "Цариградско шосе"

Около 100 автомобила в минута са напускали София между 16:00 и 17:00 часа по "Цариградско шосе". Това съобщи главен инспектор Богдан Ми...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com