Бивш шеф на BMW застана начело на Daimler

3229
Бивш шеф на BMW застана начело на Daimler
Снимка: Mercedes-Benz

Германският концерн Daimler избра Бернд Пишецридер за председател на Надзорния съвет, като той заменя Манфред Бишоф, който беше начело на тази позиция през последните 14 години.

73-годишният Пишецридер има сериозна кариера в автомобилна индустрия, като започва работа в BMW още през 1973 г. Тогава той е назначен за инженер по планиране на производството, като стигна до председател на Борда на директорите на концерна през периода 1993-1999 година.

Новият Mercedes-Benz S-Class се оказа с дефект

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class, което при премиера си през миналата година беше определено като „най-съвършеният в тех...

През 2000 година топ-мениджърът премина във Volkswagen Group, като беше назначен за за главен изпълнителен директор на Seat. По-късно Пишецридер наследи Фердинанд Пиех като председател на Съвета на директорите, който оглавяваше до края на 2006 година. Тогава той се оттегли и беше заменен от Мартин Винтеркорн.

Бившият председател на Надзорния съвет на Daimler - Манфред Бишоф (вляво) и наследникът му Бернд Пишецридер, позират пред най-новия модел на Mercedes - електрическия седан EQS, чиято премиера е по-късно този месец.

Сред причините за оттеглянето му не бяха посочени, но само година по-късно опитният мениджър влезе в Борда на директорите на Daimler, който сега му предстои да оглави.

По времето, когато бившият шеф в BMW премина в Daimler, неговият предшественик Манфред Бишоф застана начело на Съвета на директорите на концерна, в който по това време участваше и американската компания Chrysler. Малко по-късно сътрудничеството меше прекратено и Chrysler фалира, докато Daimler и Mercedes-Benz тръгнаха нагоре.

„Трябва да се каже, че Манфред Бишоф е оставил своя отпечатък върху част от германската индустриална история. Компанията ни е е изключително добре позиционирана за бъдещето и това до голяма степен е благодарение на него", коментира изпълнителният директор на Daimler - Ола Калениус.

Daimler обяви отказ от двигатели с вътрешно горене

Още един производител обяви, че се отказва от разработката на двигатели с вътрешно горене. Това е концернът Daimler, част от който е и ...

Самият Бишоф става почетен председател на надзорния съвет на Daimler, което означава, че той ще остане в концерна, но няма да има оперативни функции, а само представителни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com