BMW праща в историята знаменит роудстър

1782
BMW праща в историята знаменит роудстър
Снимка: BMW

Жизненият цикъл на второто поколение на роудстъра Z4 е към своя край, като последната бройка от модела ще бъде произведен в завода в Регенсбург през август. Любопитното е, че засега баварците нямат готов наследник на този автомобил, съобщава интернет-изданието bmwblog.com.

Настоящето Z4 се произвежда от 2009 г., а от няколко години BMW разработват негов приемник съвместно с Toyota. Тестови прототип на новия модел на няколко пъти бе забелязван по пътищата на Европа, но според последните информации той все още не готов. Според един от шефовете на концерна – Клаус Фройлих, разработката на подобен автомобил не е сред приоритетите на BMW и автомобилът ще бъде завършен в края на десетилетието.

Очакванията са новата генерация на Z4 да бъде прекръстена на Z5. Тя ще раздели платформата си н новата Toyota Supra, но ще получи различен дизайн. Вече е известно, че за съвместния проект на двата производителя се използва германско шаси и японски двигатели и технологии. Като размери новото BMW Z5 и бъдещата Toyota Supra ще бъдат съпоставими с Porsche 911, като японският модел ще излезе на пазара през 2018 г.

В BMW ще продължат да продават сегашното Z4, докато бройките при дилърите бъдат напълвно изчерпани. Роудстърът се предлага в 4 бензинови модификации, разчитащи на двигатели с мощност 184, 245, 306 и 340 к.с. Топ-версията на модела ускорява от 0 до 100 км/чза 4,8 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com