BMW предложи 3 хибридни версии на 7-Series

2496
BMW предложи 3 хибридни версии на 7-Series
Снимка: BMW

Германският производител BMW представи наведнъж цели 3 хибридни версии на новото поколение 7-Series във версия 740е. Клиентите на баварците ще могат да избират между автомобил със задно предаване или със система за задвижване на четирите колела, както и между стандартно или увеличено разстояние между двете оси.

Новите модификации разчитат на хибриден агрегат, в който влизат 2,0-литров бензинов турбодвигател и електромотор, който е интегриран в 8-степенната автоматична скоростна кутия Steptronic. Общата мощност на системата е 326 к.с., като според производителя разходът на гориво е между 2,1 и 2,5 л/100 км.

Трите автомобила са част от гамата iPerformance, като версията BMW 740e ще бъде базова за флагмана на марката с хибридно задвижване. Тя разполага със задно предаване и стандартно междуосие. Следващата версия е BMW 740Le iPerformance – отново със задно задвижване, но с увеличена колесна база. Що се отнася до BMW 740Le xDrive iPerformance, тя е с увеличено междуосие и задвижване на четирите колела.326 к.с.

Батерията, зареждаща хибридния агрегат, е разположена под задните седалки, като по този начин не отнема място от багажника на лимузината. Нейната емкост е 7,4 кВт. В зависимост от конфигурацията BMW 740e може да измине между 41 и 48 км само на електричество.

Модификацията със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди. На централната консола в салона е поставен бутон Edrive, който променя работата на силовия агрегат. При активиране на режима MAXEdrive работи предимно електрическият мотор, но в този случай седанът развива максимум 140 км/ч.

В стандартното оборудване на лимузината влизат система за автоматично отопление и пречистване на въздуха. Очаква с в Германия хибридният седан BMW 740e да стартира на цени от 91 900 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com