X
 
 

BMW ще има нов шеф

1190 0
BMW ще има нов шеф
Снимка: BMW
Главният изпълнителен директор на BMW - Харалд Крюгер, ще се оттегли от поста си през 2020 г. и няма са се възползва от възможността да изкара още 5 години на него. Това съобщиха официално от баварски концерн, като уточниха, че договорът на шефа изтича на 30 април догодина.

Големият претендент на поста на Крюгер е директорът по производството 55-годишният Оливер Ципше, твърдят медиите в Германия, като се позовават на източници от компанията. Крюгер застана начело на компанията през 2015 г., когато беше едва на 49 г. Така той стана и най-младият главен изпълнителен директор в историята на BMW.

BMW и Daimler с общ проект за 1 млрд. евро

Германските автомобилни гиганти BMW и Daimler ще инвестират 1 милиард евро в съвместни проекти  за устойчива мобилност, съобщи...

Надзорният съвет ще се събере на 18 юли, за да обсъди ситуацията и не е изключено, още тогава да стане ясно името на новия шеф на концерна. За поста се спрягат още главният финансов директор Николас Петер и директорът на развойната дейност на BMW - Клаус Фрьолих.

"За повече от 27 години BMW беше моят втори дом. След 4 години начело искам да се насоча съм нови предизвикателства и да използвам натрупаните опит и знания за нови проекти", коментира Крюгер, който явно няма да оставе в компанията.

Преди да застане начело на BMW, Крюгер отговаряше за производството. На поста той замени Херберт Дийс, който застана начело на Volkswagen.

 

Автомобилни гиганти протестират в Белия дом срещу високите вносни тарифи на САЩ

Представители на “Даймлер“, „Фолксваген“ и „BMW“ пристигат във Вашингтон за разговори с американско...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители