Британци посочиха най-чупливите семейни коли

1964
Британци посочиха най-чупливите семейни коли
Снимка: avtoritetkhv / Pixabay

Експертите от автомобилното издание WhatCar? съвместно със застрахователната компания MotorEasy проведе проучване сред 25 000 собственици на употребявани семейни автомобили във Великобритания. Те трябваше да изброят проблемите, с които са се сблъскали през последните две години. В крайна сметка така бяха определени и най-ненадеждните модели, като всички те се предлагат и на пазарите в ЕС.

В рамките на две години почти 60% от собствениците на Audi A3 (от 2020 г. насам) са имали проблеми с навигационните и мултимедийните системи, както и с дефекти в батерията и трансмисията, които налагат посещение в сервиз.

Вижте какво се случва с автомобила при удар с различна скорост (ВИДЕО)

Автомобилните катастрофи са ужасно ежедневие и статистиките за броя жертви на пътя в световен мащаб не са никак добри. Автомобилите са ...

Много популярната Skoda Octavia (от 2020 г. насам ) също попадна в антирейтинга, като 54% от собствениците й съобщават за повреди през последните 24 месеца. Някои от тях се оплакаха и от проблеми с навигационните и мултимедийни системи.

При Mazda 3 (2014-2019 г.) 46% от потребителите през последните няколко години са имали повреди по спирачките и електрониката, които е трябвало да бъдат отстранени в сервиз.

Собствениците на Skoda Yeti (2009-2017 г.) са се сблъскали с проблеми със скоростната кутия, климатика, каросерията, спирачките, електрониката, навигацията и окачването.

35% от собствениците на Honda Civic (2012-2017 г.) се оплакват от проблеми с климатика и електрониката, но всички дефекти са сравнително малки и бързо са отстранени.

На какво се дължат външните шумове под капака

Мнозина вероятно някога са чували странен звук, идващ от двигателя на автомобила им. А това определено може да се превърне в проблем за...

Дизеловите Volkswagen Golf (33% от оплакванията) са по-малко надеждни от бензиновите (20%). Собствениците се оплакваха от двигателя, скоростната кутия, климатика и електрониката, но бензиновите автомобили се ремонтираха по-бързо и по-евтино в сервизите.

21% от собствениците на Ford Focus с дизелов двигател се оплакват от проблеми с батерията, спирачната система, двигателя и електрониката.

Volvo V40 (2012-2019 г.) с дизелов двигател се счита за надежден семеен автомобил, докато бензиновата му версия има проблеми. През последните две години 18% от собствениците на този автомобил са имали проблеми с акумулатора и окачването.

В класацията попада и Kia XCeed, като 15% от собствениците се оплакват от проблеми с купето, изпускателната система и окачването.

Експерти посочиха колите с най-много проблеми след края на гаранцията

Специалисти на британската компания Warrantywise, специализирана в продажбата на автомобилни застраховки, съставиха класация на най-про...

При Mini Clubman пък най-честите неизправности са били дефекти в климатика, окачването и изпускателната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com