CombatGuard e новият Humvee

8672
CombatGuard e новият Humvee

Представен за пръв път на изложението Eurosatory в Париж миналата година, CombatGuard най-вероятно ще се превърне в един от заместителите на прословутия Humvee, който вече десетилетия е с армиите по прашните и песъчливи бойни полета.

Проектиран от Israel Military Industries, CombatGuard е не само внушителна бойна машина с метър клиренс и 54-инчови гуми, но е оборудван и с богат арсенал. Независимо, че осмината на борда ще се чувстват добре защитени срещу атака на тежко оръжие и гранати, благодарение на супер здравата монокок капсула, машината е много бърза и мощна. Тежащият 8 тона звяр е способен да развива максимални 150 км/ч на пътя и 120 км/ч извън асфалта.

Tази динамика се дължи отчасти на Cobra 6,6-литров турбо дизелов двигател на GM, генериращ 300 к.с. Бързината е едно от добрите качества, но CombatGuard е с ъгъл на заход и отход от 90 градуса. Офроуд звярът е способен да катери наклони с ъгъл 70 градуса, а дълбочината му на газене е невероятните 1,5 метра. Може да атакува и 80-сантиметрови вертикални препятствия, което е едно от основните изисквания за водене на бойни действия в застроени райони.

За това руско чудовище няма „снежен ад“ (видео)

Русия срещу Америка. Но на автомобилния фронт, макар там да нямат много сблъсъци. Тук става въпрос за 6х6 гиганти, които шмъркат гориво...

Оръжията и купола с активна система за защита са интегрирани в настоящия модел, включвайки средна или лека картечница, оптика за прицелване и средства за наблюдение. В зависимост от изискванияна на различните мисии, машината предлага различни конфигурации на кабината, които могат да се сменяват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com