Daimler и Volkswagen ще електрифицират автопарка на Китай

4076
Daimler и Volkswagen ще електрифицират автопарка на Китай
Снимка: Daimler

Двата най-големи германски автомобилни производителя – концерните Daimler и Volkswagen AG, ще играят сериозна роля в стратегията на Китай да увеличи значително броя на електромобилите на най-големия пазар в света. Съответните споразумения бяха подписани в Берлин в присъствието на канцлера на Германия – Ангела Маркел, и на председателя на Държавния съвет на Китай – Ли Кецян

Концернът Daimler ще продължи да си партира с компанията Beijing Benz Automotive Co., с която заедно притежават най-гоемия завод за леки коли Mercedes-Benz в света. В него се произвеждат моделите C-Class, E-Class, GLA и GLC, както и 4-и и 6-цилиндрови двигатели. Предприятието бе основано още през 2005 г., а през 2016 г. то произведе 1 млн. машини.

Daimler инвестира милиарди в 10 електромобила

Концернът Daimler ще инвестира 10 млрд. евро в 10 нови електрически модела, които трябва да се появят на пазара през 2025 г. Това обяви...

Сега германо-китайският алианс ще инвестира производствените мощности, като ги подготви за електромобили. Освен това Daimler ще закупи миноритарния зял в компанията Beijing Electric Vehicle Co., Ltd. (BJEV), която прави коли на ток и на практика ще продължи нейната дейност.

Още едно съвместно предприятие бе създадено в Берлин, като то е основано от Volkswagen Group и JAC (Anhui Jianghuai Automobile). То също ще се занимава с производството и продажбата на електромобили, както и с услуги в сферата на мобилността. Двата партньора ще си поделят поравно участието в новата фирма.

Споразумението е за 25 години, като предвижда VW и JAC да построят нов завод, както и научно-изследователски център. Съвмество предприятие ще произвежда не само електромобили, но и компоненти и програмно оборудване за тях. Една от програмите предвижда създаването на технология за високоскоростен обмен на данни между превозни средства.

Volkswagen вече има две съвместни предприятия с китайските концерни FAW и SAIC, които също работят за електрификация на китайския автопарк. Първият електромобил на VW и JAC трябва да бъде готов догодина. През 2020 г. партньорите предвиждат да продадат 400 000 коли на ток в странана, като до 2025 г. тази бройка трябва да достигне 1,5 млн. машини.

Концернът Volkswagen показа електрическото си бъдеще

Най-големият автомобилен производител в света – Volkswagen Group, предприе доста необичаен ход, като на автосалона в Шанхай предс...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com