X
 
 

До какво води почистването на резервоара с прахосмукачка?

3604 0
photo of До какво води почистването на резервоара с прахосмукачка?
Снимка: Pressportal
Автомобилните производители по всякакъв начин се опитват да предпазят клиентите си от глупави грешки. Един от начините за това е поставянето на надпис с вида на горивото на гърловината на резервоара, но въпреки това все още има хора, които се объркват и сипват бензин в дизелова кола или обратното. Понякога обаче грешките може да са фатални.

Именно това се случва с 55-годишна германка, която спряла да зареди своя VW Passat на бензиностанция край Франкфурт. Жената напълнили дизеловия си автомобил с бензин, като разбрала за грешката, едва като закачила пистолета за зареждане на колонката. Вместо да потърси професионална помощ, дамата решила да се оправя на място и заедно със служител на бензиностанцията избутали колата до прахосмукачка.

Разсеян шофьор едва не взриви газстанция в Плевен

Разсеян шофьор едва не взриви газстанция в Плевен като тръгна с колата си преди да е приключило зареждането на возилото му с гориво. По...

Двамата взели градински маркуч и го свързали с уреда да чистене, тъй като смятали с негова помощ да издърпат горивото от резервоара. Идеята е безумна, тъй като загретите газове се възпламеняват и след секунди колата е обхваната от пламъци.

Както съобщава германският Pressportal, единствено отличната реакция на местните пожарникари е предотвратила по-сериозен инцидент, тъй като пожарът е можел да взриви бензиностанцията. Колата е напълно унищожена, а щетите по обекта са за 30 000 евро. На всичко отгоре, 20-годиният служител, който е помагал на жената, е в болница с леки изгаряния. Собственичката на автомобила не е пострадала.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители