X
 
 

Ferrari е най-силната марка в света

1716 0
Ferrari е най-силната марка в света
Снимка: Ferrari
Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка в света, твърди независимата британска агенция Brand Finance, която се е специализирала в комплекса оценка на брандове от различни сфери. Експертите за втора година определят за №1 компанията от Маранело.

По изчисления на специалистите от Brand Finance, компанията Ferrari получава 94,8 точки от 100 възможни, както и максималната оценка ААА+. С нея са отличени само първите 12 в красираето, като Ferrari е единственият автомобилен производител сред тях.

Италиански хотел предлага почивка зад волана на Ferrari

Италианският хотел Il Salviatino, разположен в покрайнините на Флоренция, предлага на клиентите си тридневна програма Tuscany Full Thro...

"Високата оценка се дължи на отличната разпознаваемост на италианския бранд, което е постигнато благодарение на впечатляващия дизайн на неговите автомобили, а също така и на модерните технологии, използвани от тях", соментира генералният директор на Brand Finance - Дейвид Хейг.

Втората позиция е за компанията Disney, а на трета се нарежда китайската платформа за съобщения и плащания WeChat. Четвърто и пето място заемат руската "Сбербанк" и американската агенция Deloitte.

Любопитното е, че Ferrari се намира едва на 206-то място в класацията на най-скъпите марки на планетата, като нейната стойност е 9,1 млрд. щатски долара. В Топ 10 по този показател не попада нито един производител на автомобили, като Mercedes-Benz е 11-и с оценка от 65 млрд. долара. Лидер е Amazon с 220,8 млрд.

На 15-а позиция е Toyota (58 млрд.), а на 25-о място се намира Volkswagen с 44,8 млрд. В Топ 100 на тази класация влизат още BMW (30-о място, 40,4 млрд.), Porsche (41-о място 33,9 млрд.), Honda (45-о, 33,1 млрд.) и Hyundai (82-ро, 20,7 млрд.).

Кои са най-предпочитаните автомобилни марки в България и по света?

Англоезичният сайт “Top Speed” публикува инфографика, която разкрива предпочитанията на хората в различните общества по све...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители