Ferrari подготвя 350 уникални коли

958
Ferrari подготвя 350 уникални коли
Снимка: Ferrari

Компанията Ferrari ще подготви 350 уникални автомобила за своя 70-годишен юбилей, който ще бъде отбелязан през октомври като част от автосалона в Париж. Това съобщи директорът по маркетинг на италианската марка Енрико Галиера, цитиран от Car.

„Целият ни екип в Маранело работи върху това и се опитва да побере най-забележителните и важни за историята на Ferrari автомобили в 70-годишната историята на марката. Става въпрос не само за външен вид и технически качества, но и за интериор”, обясни Галиера.

След като бъдат избрани 70-те най-значими за Ferrari автомобили, те ще бъдат използвани за направата на специални версии на сегашните модели. В момента италианците предлагат кабриолета CaliforniaT, купето 488 GTB, роудстъра 488 Spider, купето F12berlinetta и четириместното GTC4 Lusso.

„Имаме 5 модела, което означава, че ще произведем и продадем 350 автомобила, всеки един от които ще бъде уникален. Всички те ще бъдат подготвени от специалистите от отдела Tailor-Made, който отговаря за персонализация на машините ни”, обясни Галиера.

Последното специално Ferrari стана суперколата F12tdf, създадено на базата на berlinetta. Купето бе посветено на състезателните модели на марката от 50-те и 60-те години на миналия век. То бе оборудвано с 6,3-литров атмосферен V12, форсиран от 740 на 780 к.с. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секундии развива 340 км/ч. Купето излиза в тираж от 799 бройки, които вече са разпродадени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com