Ford заменя три модела в Европа с един

7194
Ford заменя три модела в Европа с един
Снимка: Ford

Американският производител Ford подготвя нова промяна в моделната си гама за Европа, която ще стане факт през 2022 година. Тогава на пазара трябва да се появи версия със 7 места на кросоувъра Kuga, който на някои пазари е известен под името Escapе. Той ще заеме мястото на три модела, предлагани през последните години на Стария континент.

Кросоувърът ще получи не само по-голямо разстояние между двете оси, но променена линия на покрива, която за разлика от стандартната версия с 5 места ще бъде традиционна за кросоувър. Въпреки допълнителния ред седалки салонът на модела няма да бъде променян кардинално, същото се отнася и за силовите агрегати на кросоувъра, които ще бъдат взети от позната вече Kuga.

Ford възражда още един легендарен модел

Компанията Ford подготвя възраждането на още едип легендарен модел, след като само преди дни представи новия Broncо. Всъдеходът се завр...

Вариантът със 7 места ще заеме място на всъдехода Edge, който не успя да се наложи на пазарите в Европа. От гамата на марката отпадат още минивановете S-Max и Galaxy, за които вече е ясно, че няма да получат наследници. Версията на Kuga с допълнителен ред седалки ще се произвежда в завода във Валенсия, където освен двата минивана се сглобява и моделът Mondeo.

Във Ford са убедени, че новият вариант на Kuga ще помогне на марката да засили позициите си на европейските пазари. В момента хибридната версия на кросоувъра е най-популярният модел в този сегмент на континента. За модела са достъпни 3 варианта на хибридно задвижване - Plug-In Hybrid, EcoBlue Hybrid (мек дизелов хибрид) и Hybrid (пълен хибрид).

Ford Kuga EcoBlue Hybrid вече се предлага с 2,0-литров турбодизелов двигател с мощност от 150 к.с., работещ като мек хибрид с 48-волтова бордова система. Агрегатът с вътрешно горене EcoBlue Hybrid работи заедно с интегриран стартер-генератор, способен да съхранява електрическа енергия по време на спиране и зарежда 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане.

Версията Ford Kuga Hybrid използва самозареждащ се изцяло хибриден силов агрегат, който позволява напълно електрическо задвижване и съчетава 2,5-литров бензинов двигател с цикъл на Аткинсън, електрически мотор, генератор, малка литиево-йонна батерия и автоматична трансмисия с разпределяне на мощността, разработена от Ford. Kuga Hybrid ще бъде налична в края на 2020 г. със задвижване на предните колела или със система 4х4.

Хибриден Ford Puma за победителя в „Като две капки вода“

Модерният кросоувър на Ford - Puma EcoBoost Hybrid, направи своя публичен дебют у нас от сцената на уникалното шоу за преобразявания &b...

Най-модерната версия Ford Kuga Plug-In Hybrid съчетава 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с цикъл на Аткинсън, електрически мотор и генератор и литиево-йонна батерия с капацитет 14,4 кВтч, които заедно генерират сумарна мощност от 225 к.с. Новият кросоувър предлага изцяло електрически пробег от над 50 км с очакван разход на гориво от 1,2 л/100 км и емисии на CO2 от 29 г/км.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com