Harley-Davidson работи над електрически мотор

37147
Harley-Davidson работи над електрически мотор

В съвременния свят все по-често иновациите се срещат с традициите. Преди дни Harley-Davidson разкри новия си световен проект LiveWire – първият електрически мотор на марката.

Макар и да не се предлага веднага за продажба, проектът LiveWire е специално разработен, за да отговори на изискванията на потребителите на Harley-Davidson за електрически мотоциклет.

Невероятното двуколесно с емблемата на Lotus е факт

Още в самото начало с налага едно важно уточнение: високотехнологичният мотоциклет е брандиран като Lotus, но в действителност е дело н...

Oт следващата седмица избрани потребители в Съединените щати ще имат възможността да направят тестово каране на новия модел и да споделят своите впечатления от него, за да помогнат за създаването на първия по рода си електрически мотоциклет на Harley-Davidson. Дори онези, които все още не умеят да управляват мотор, ще имат възможността да усетят силата на проекта чрез Jumpstart – симулатор на Harley-Davidson.

Турът 2014 в САЩ, който стартира с Route 66, ще посети 30 представителства на Harley-Davidson до края на годината. През 2015 година проектър LiveWire ще продължи в САЩ и ще обхване Канада и Европа.

„Това се основава на последните успехи на Harley-Davidson“, казва Мат Леватич, президент и главен оперативен директор на Harley-Davidson Motor Company. „Само в последните няколко години, ние сме повишили възможностите си да отговаряме на различните нужди на обществото, както и сме преоткрили нашия подход към разработването на продуктите и производството им. Това доведе до разработването на най-новите продукти, като наскоро стартиралите проекти Rushmore, Street 500 и 750, както и проект LiveWire.”  

"Проект LiveWire наподобява първата електрическа китара - не е електрически автомобил", каза Марк-Ханс Ричър, старши вицепрезидент и главен маркетинг директор на Harley-Davidson Motor Company. "Това е израз на индивидуалност и емблематичен стил, който просто е електрически. Проектът LiveWire е смела декларация за нас като компания и марка."

Мото легендата Harley-Davidson идва в България

Българските ценители на класиката, вярата в свободния дух и усещането за независимост, ще имат щастието да посрещнат легендата Harley-D...

Моторът предлага невиждано усещане за ускорение и несъмнено нов звук.

"Звукът е обособена част от тръпката", каза Ричър. "Нещо като изтребител на самолетоносач. Уникалният звук на проекта LiveWire бе предназначена да го разграничи от моторите с двигатели с вътрешно горене и другите електрически мотоциклети на пазара.“

Тъй като карането на мотор сред природата е едно от най-добрите преживявания в мотоциклетизма, устойчивостта на управлението на машината остава основен стратегически фокус за Harley-Davidson.

Феновете могат да научат повече за проекта LiveWire, както и точните дати и места за спирките на LiveWire Experience на projectlivewire.com. Harley-Davidson също кани всеки, който е заинтересован от бъдещите възможности да се обвърже с компанията и да я следи в социалните медии, сред които Facebook, Twitter и Instagram.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com