X
 
 

Идва ли краят на автомобилните изложения?

2713 0
photo of Идва ли краят на автомобилните изложения?
Снимка: IAA.de
Все повече големи автомобилни производители отказват участие дори в най-популярните изложения, едно от които - това във Франкфурт, се провежда в момента. През тази година изложбата пропуснаха компаниите Toyota, Peugeot, Citroen, Nissan, Kia, Volvo, Ferrari и всички марки на Fiat Chrysler Automobiles. А тези, които се пак взеха участие, сериозно намалиха бройката на експонатите си, както и площта на щандовете си.

Всичко това носи загуби на организаторите и те са принудени да търсят нови концепции, съобщава германският вестник Handelsblatt. Предполага се, че на бъдещите изложения ще се обръща все по-голямо внимание на мобилността като цяло, а не на новите автомобили. Една от обсъжданите идеи е смяна на локацията, като вместо във Франкфурт изложението да се провежда в различни градове на Германия.

"Зелени" активисти разбиха 40 луксозни коли за автосалона във Франкфурт

Активисти от екологичната организация Rocks in the Gearbox повредиха 40 луксозни автомобила от марките Aston Martin, Jaguar, Land Rover...

"Ако тенденцията от тази година се запази, което е твърде вероятно, през 2021 г. няма да има автосалон във Франкфурт. Или поне той няма да бъде в настоящия си формат, а ще представлява нещо коренно различно", категоричен е бившият изпълнителен директор на Opel - Карл-Томас Нойман.

За смяна на концепцията вече говорят и организаторите на автосалона в Детройт, който се провежда в началото на всяка година. Най-голямата изложба на автомобили в Северна Америка от 2020 г. ще бъде не през януари, а през юни. И ще се превърне във Фестивал под открито небе, чиято основа идея ще бъде забавление за зрителите.

Под сериозна заплаха са и други големи изложения - като тези в Монреал и Квебек, например (Канада). Някои от водещите европейски производители, сред които са Daimler и Volkswagen, обявиха, че пропускат тези салони. Очаква се, че те ще бъда последвани и от други компании, които ще търсят иновативни начини за представяне на своите нови модели.

 

Ford също се отказва от големите автосалони

Американската компания Ford стана поредният голям автомобилен производител, който отказва участтие в най-големите автомобилни салони в ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално