Индийци готвят суперкола за конкурент на Tesla

1365
Индийци готвят суперкола за конкурент на Tesla
Снимка: Mahindra&Mahindra

Компания Mahindra&Mahindra обмисля пускането на електрическа суперкола, която да си съперничи с моделите на Tesla Motors. Автомобилът ще се появи на пазара под бранда Pininfarina, който през 2015 г. стана собственост на индийския производител, съобщава Auto Express.

"За нас Pininfarina е един изцяло самостоятелен бранд. Компанията, която стана част от нашата група, е длъжна не само да споделя дизайна и технологиите с другите марки, но има възможност да направи изцяло собствен автомобил. Дори смятам, че той вече можеше да бъде готов", коментира Ананд Махиндра, председател на съвета на директорите на Mahindra&Mahindra.

Последната разработка на легендарното италианско ателие бе прототипът H2 Speed (на снимките), която дебютира на автосалона в Женева през март тази година. Концептуалният модел бе оборудван с два електрически мотор, които се захранван с водородни клетки, състоящи се от 700 елемента. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и развива максимална скорост от 300 км/ч.

Mahindra&Mahindra стана собственик на Pinifarina, след като изкупи 76,06% от акциите на италианската компания. По неофициални данни сделката е за сумата от 168 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com