Intel ще помага на BMW за безпилотните модели

1313
Intel ще помага на BMW за безпилотните модели
Снимка: BMW

Американската корпорация Intel и израелската компания Mobileye ще помагат на BMW за създаването и развитието на автономни системи за управление на автомобилите. Това съобщава Automotive News, като допълва, че представителите на трите фирми ще се съберат до края на седмицата, за да уточнят подробности около сътрудничеството си.

Концернът BMW вече си е сътрудничил с Mobileye, която е специализирана в производството на видеооборудване за автомобили и на системи, предотвратяващи инциденти на пътя. Изралците са доставяли устройства и програмно обезпечение и на други големи производители, сред които са General Motors и Tesla. На свой ред корпорацията Intel е най-големият производител на микропроцесори в света.

В началото на юни тази година BMW обяви, че ще създаде специално подразделение "i", чийто главен приоритет ще бъде именно разработката на системи за автономно управление на автомобилите. Създаването на нови електрически модели, както и на превозни средства с хибридно задвижване отива на втори план. Една от основните причини за това решение е спадът на продажбите на електрическото BMW i3, от което бяха реализирани едва 25 000 бройки.

Очакванията са първият модел с автопилот на баварците да се появи през 2020-2021 г. Неговият дизайн ще бъде в стила на концепта Vision Next 100, който дебютира през март. Съвместна разработка на подобни системи имат също концернът Fіаt Сhrуѕlеr и компанията Gооglе. Солидни суми в направата автономни системи за придвижване инвестират и другите два германски производителя на луксозни автомобили - Аudі и Dаіmlеr.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com