Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жените в концерна Volkswagen не достигат

18 декември 2016, 10:00 часа • 2321 прочитания

Най-големият германски производител – Volkswagen, започна да реализира обявената още през ноември нова стратегия. Тя се казва Transform 2025+ и трябва да изведе концерна до светло бъдеще. А една от първите стъпки в нея е сериозна промяна в кадровата политика.

Основното, което се предвижда, е назначаването на повече жени и чужденци. Концернът се нуждае от компетни ръководители на всички нива. Те трябва да взимат бързо правилните решения и да наложат напълно нови методи на управление, които да бъдат съобразени с развиващите се непрекъснато нови технологии.

Целта пред Volkswagen е да се лиши от излишни елементи и да стане по-прозрачен за хората, като това трябва да сложи край на машинациите и тайните заговори, довели до скандала „Дизелгейт”. Крачка към това ще бъде преминаването към английски език, който ще стане общокорпоративен. На него ще бъдат преведени цялата вътрешна кореспонденция, независимо от държавата, в която се води.

За привличането на повече жени в структурите си преди време се обяви и друг голям производител – шведската компания Volvo. Скандинавците предвиждат през 2020 г. около 35% от ръководните места да бъдат заети от представители на нежния пол. Женският персонал бе увеличен и във френската група PSA Peugeot-Citroen, където марката Citroen се оглавява от Линда Джаксън.

На свой ред американският гигант General Motors от 2 години се ръководи от Линда Бара, което показва сериозното настъпление на дамите-управници и в САЩ. Преди 2 месеца там за малко не избраха и първата жена-президент в своята история, но Хилъри Клинтън в крайна сметка загуби битката с Доналд Тръмп.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес