Какви проблеми на кола на старо може да бъдат пренебрегнати при покупка

4897
Какви проблеми на кола на старо може да бъдат пренебрегнати при покупка
Снимка: CAR

Покупката на добър употребяван автомобил в последно време става все по-трудно. Затова и експерти от бранша съветват потребителите как да разрешат този проблем. Те трябва да бъдат наясно кои проблеми на превозното средство може да бъдат пренебрегнати.

Нека започнем със състоянието на двигателя, което обикновено е много досадно за начинаещи при закупуване на употребявани превозни средства. Можете да се пренебрегне състоянието му, ако е известен с големия си ресурс, отдавна е използван в много модели автомобили, обстойно е проучен от майстори и магазините са пълни с резервни части и консумативи за него.

Експерт посочи максималния пробег при покупка на кола на старо

При покупка на употребяван автомобил един от най-важните въпроси, които задава бъдещият собственик, е „какъв е пробегът“ на...

Често лошото състояние на силовия агрегат се свързва само с проблеми в неговите допълнителни елементи, които се отстраняват сравнително бързо и евтино. В горните случаи има смисъл от пазарлък, което означава ремонт на мотора на по-късен етап. Това обаче не важи за по-нови и по-сложни коли, където поправката на задвижващия агрегат е много скъпа.

Купувачът може да се примири и с някои проблеми на задвижването, стига те да не са сериозни. Напоследък автоматичните скоростни кутии са все по-често разпространени, така че пазарът за техния ремонт е добре развит. А при нужда трансмисията може да бъде заменена с употребявана, което също разрешава проблема. Всичко, разбира се, зависи от степента на уврежданията по агрегата. Освен това, в случая може да се постигне и намаляване на общата цена на автомобила.

Проблемите със спирачките, окачването и кормилното управление, въпреки важността на тези системи, в случай на закупуване на употребяван автомобил могат да се възприемат просто като необходимост от подмяна на повредени консумативи в бъдеще. Все още не ви пука, но известно време след придобиването на колата ще трябва да се справите с ремонта на всичко това. Същото важи и за износването на спирачните дискове и дори спирачните маркучи и тръби. Тук всичко лесно се ремонтира и сменя. Но ако електрониката на спирачната система е извън строя, тогава е по-добре да стоите далеч от такава машина.

Изобщо не трябва да обръщате внимание на състоянието на интериора, особено когато просто е износен на места. Основното е, че климатичната система работи, въздушните възглавници са непокътнати и показанията на таблото не предизвикват въпроси. Същото важи за електрическите прозорци и отопленията. Самият салон може лесно да бъде приведен в идеално състояние чрез обикновено химическо чистене.

Как да проверите самостоятелно износването на двигателя за 5 минути

За всеки шофьор въпросът за износването на двигателя на автомобила, който иска да закупи, е изключително важен. Има начини, които позво...

Ръждата по ръбовете на капака, калниците, отдолу на вратите и по капака на багажника също не бива да стават причина за отказ от покупка. Тези козметични дефекти се отстраняват много по-бързо и по-евтино, отколкото например проблеми с двигателя или електрониката. Така че е напълно възможна покупката на тази кола, още повече, че тя позволява сериозен пазарлък за цената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com