X
 
 

Канадец остана без суперкола само след 10 минути

6984 1
Канадец остана без суперкола само след 10 минути
Снимка: McLaren
Полицията в Канада е безкомпромисна спрямо нарушителите на правилника за движение по пътищата и това беше усетено от собственик на чисто нов McLaren 600LT. Мъжът взел колата от салона, но само след няколко километра бил спрян, след като превишил близо 2 пъти ограничението на скоростта.

Полицаите установили, че жителят на Ванкувър, чието име не се съобщава, е преминал със 165 км/ч пред участък, на който позволената скорост е 90 км/ч. Според законите на Канада, за такова превишение се предвижда конфискация на автомобила и глоба в размер от 280 долара.

Защо Ferrari са червени, a Mercedes – сиви?

Една от знаменитите фрази на легендарния Хенри Форд гласи: „Купувачът може да избира всякакъв цвят за своя автомобил, но само в с...

Пишман-състезателят ще трябва да плати отделно и разходите по превоза на автомобила до полицейска паркинг, както и едноседмичния престой на него. При повторно нарушение на правилника по същата точка - превишаване на позволената скорост, законът предвижда конфискуване на колата на 2 месеца и глоба между 700 и 1200 долара.

Впрочем, подобна санкция едва ли ще стресне водача, тъй като самият McLaren 600 LT струва близо 340 000 канадски долара (256 000 щатски). Под капака на автомобила е поставен 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 600 к.с.  Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 323 км/ч.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Преди години в Швейцария конфискуваха Ферарито на един (състезател) милионер за такова двойно превишение на скоростта. После се беше явил на търга за да си го откупи понеже било направено по специална поръчка и чакал 1 година за него. И така го платил 2 пъти горкият.