Koenigsegg Regera е истинският конкурент на Chiron

10251
Koenigsegg Regera е истинският конкурент на Chiron

Тазгодишното изложение в Женева се очертава като битка на титаните. След като снощи бе показан Bugatti Chiron, днес виждаме серийния Regera със своите 1500+ к.с.

Визията на модела ни бе демонстрирана от Regera concept. Серийният модел предлага познатия дизайн, но е преминал „интензивен развоен период, тестове и хомологация“, което е довело до над 3000 промени спрямо концепцията.

Брутален и адски бърз: Bugatti Chiron

Това без съмнение е най-ярката звезда на салона в Женева. Изгрява с невероятни показатели. Без повече уговорки. Bugatti Chiron бе разк...

Задвижването се осигурява от битурбо 5,0-литров, V8 двигател, който се подкрепя от 3 електромотора и уникалната Direct Drive система, която елеминира нуждата от традиционна скоростна кутия. Към момента Koenigsegg не казва много за нея, задоволявайки се само с определението, че тя разчита на „механизъм със съединител с приплъзване, който използва хидравлика, за да конвертира въртящия момент при средни/високи обороти по време на рязко ускорение. Това позволява на двигателя с вътрешно горене да спечели обороти и мощност, осигурявайки по този начин усещането за традиционно понижаване на предавките и асоциираното с това звуково удоволствие, дори без традиционна скоростна кутия."

 

Благодарение на високотехнологичния задвижващ тракт, Regera генерира над 1500 к.с. и 2006 Нм въртящ момент. Това позволява на тази ракета да се изстреля до 100 км/ч за 2,8 секунди, до 200 км/ч за 6,6 сек, а спринтът до 300 км/ч трае феноменалните 10,9 секунди! Именно по този показател Regera смачква Chiron, на който са му нужни „цели“ 13,6 секунди, за да достигне границата от 300. В упражнението 0-200 км/ч са почти равни: 6,5 срещу 6,6 сек за Chiron, докато при ускорението до 100 км/ч Bugatti е много по-бърз със своите под 2,5 сек спрямо 2,8 сек за Regera. Теоретично, ако има достатъчно дълга права, Koenigsegg Regera ще може да се ускори до 400 км/ч за около 20 секунди!

Към този момент само тези две снимки ни разкриват модела, като в интериора се знае, че са монтирани електрически седалки, безжично задярдно устройство и инфотейнмънт система с Apple CarPlay съвместимост.

Започва царуването на Koenigsegg Regera

В пълния си блясък: Koenigegg Regera! Новият мега автомобил, който ще властва над автовобилното царство. Може и да е за малко, но ще е ...

Koenigsegg не казва нищо за цената на своята ракета, но споменава, че вече е получила няколко поръчки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com