Кои са най-успешните модели в Европа през 2021 година

9514
Кои са най-успешните модели в Европа през 2021 година
Снимка: Motor.es

Приключващата 2021 е една от най-лошите в историята на продажбите на автомобили в Европа. Остават само няколко дни, преди да излезе официалната информация за декември, но е сигурно, че общият брой продажби ще бъде по-нисък от този за 2020 г.

Трябва да се отбележи, че още през 2020 г. пазарът претърпя тежък период заради пандемията. Това обаче не беше достатъчно и 2021 г. се оказа още по-слаба заради кризата с полупроводниците. Според прогнозите за декември, регистрациите в 26 европейски държави ще паднат до 11,6 млн за цялата година, което е с 2,3% по-малко от 2020 г.

Подходящи стелки за коли за най-успешните модели в Европа за 2021 г. можете да намерите в онлайн магазин за автоаксесоари и автокозметика – automatbg.com.

Ето кои са отличниците на пазара в Европа през 2021 година:

Peugeot 208

Въпреки турбуленцията има положителни факти. Това е случаят с появата на нови лидери на пазара, които се присъединиха към „обичайния заподозрян“ Volkswagen Golf. Това са Peugeot 208, Dacia Sandero и Tesla Model 3, които често водеха класацията по продажби и са ясен пример за промяната в Европа.

 

Peugeot 208, например, е лидер на пазара три пъти - през февруари, април и ноември, като изигра важна роля за стабилизирането на марката в Европа. Същото важи и за Peugeot 2008, който със сигурност ще завърши годината като най-продаваният SUV на нашия континент.

Dacia Sandero

Електрифицираните коли изпревариха дизелите по продажби в Европа

За първи път в историята продажбите на електрически автомобили и зареждащи се хибриди (plug-in) в Европа са по-големи от тези на модели...

Не по-малко забележително е представянето на Dacia Sandero. До ноември той беше вторият най-регистриран автомобил в Европа и няма да е изненада, ако остане на същото място и след края на годината. Нито една Dacia не е правила това, което означава, че използвана от румънците формула работи.

 

Tesla Model 3

Няма как да бъде пропусната и Tesla Model 3, която е сред главните герои на 2021 г. Тя не само си върна първото място сред най-продаваните електромобили (загуби я през 2019 г.), но и успя да влезе в Топ 25 по продажби сред автомобилите с всякакви двигатели. Това е отлично постижение, като се има предвид критичната ситуация в сектора и навлизането на Model Y, която вероятно ще открадне някои клиенти от по-малката си „сестра“.

 

Volkswagen Golf отново е №1 по продажби в Европа

Най-популярният европейски модел – Volkswagen Golf, си върна първото място по продажби на континента, след като в първите 4 месец...

Volkswagen Golf

Въпреки рязко спадащите продажби в последните месеци VW Golf си остава любимата кола на европейците и почти сигурно ще завърши годината на първо място. Това се дължи на силното присъствие на модела в Германия, където достига 45% от продажбите си в Европа. Ако преди 10 години Golf представляваше 3,5 от общите регистрации, през тази година пазарният дял му няма да надхвърли 1,8%. С други суми, през 2011 г. продажбите на модела бяха 475 000 бройки, а през тази ще са около 210 000.

Трима нови кандидати за слава

 

Новата година не обещава да бъде по-добра от тази, която приключва. Въпреки че се очаква предлагането на полупроводници да се подобри, пазарът ще продължи да бъде негативно повлиян от кризата с чиповете поне през първата половина на годината. На фона това се очаква три модела - Tesla Model Y, Toyota Yaris Cross (на снимката) и Dacia Spring, да се превърнат в приятните изненади на пазара през 2022 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com