Лимузини и SUV-модели ще блестят на Автосалон "София 2017"

11630
Лимузини и SUV-модели ще блестят на Автосалон "София 2017"
Снимка: SofiaMotorShow

Международният автомобилен салон "София 2017 ще отвори врати от 14-ти до 22-ри октомври в "Интер Експо Център" в София, като обещава да бъда най-голямото изложение за последните 25 години. Над 300 автомобила и мотоциклета от 40 марки, повече от 50 автомобилни премиери и технологични новости, над 14000 кв.м. изложбена площ, над 65 фирми-изложители и 85 автомобила за тест драйв очакват посетителите, които ще могат да си тръгнат и с награди от салона.

Основното, на което наблягат вносителите на автомобили, са луксозните модели и SUV-машините. Особено активни в първия клас са представителите на германското трио - Audi, BMW и Mercedes-Benz, които ще изложат коли с цена от близо 400 000 лв.

Петте най-забележителни спортни коли на салона във Франкфурт

Като цяло 67-ото автомобилно изложение във Франкфурт е подчинено най-вече на новите технологии. Сред експонатите преобладават моделите,...

Една от впечатляващите премиери на автомобилния салон в София ще бъде новото Audi А8. Това ще е едно от първите му представяния в Европа, само месец след световния му дебют на автосалона във Франкфурт. Четвъртото поколение на модела е един от първите автомобили в сега, оборудван със система за автономно движение. Новото Audi A8 дебютира с два V-образни 6-цилиндрови двигателя – 3.0 TDI с максимална мощност 286 к.с. и 3.0 TFSI бензин с 340 коня.

BMW Group България ще представи уникалната суперспортна версия на Серия 7 - BMW M760Li xDrive. Новият флагман на баварците се задвижва от 6,6-литров бензинов двигател M Performance, който развива мощност от 610 к.с. и максимален въртящ момент от 800 Нм. Моторът разполага с технологията M Performance Twin Power Turbo, която позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за само 3,7 секунди, а с опционалния пакет M Driver максималната скорост е електронно ограничена до „скромните” 305 км/ч. Цената на BMW M760Li xDrive с всички екстри е 396 200 лева.

Само месец след автосалона във Франкфурт, своята премиера в България ще направи новото луксозно BMW Серия 6 Gran Tourismo. То предлага комбинация между от вътрешно оборудване, гъвкава функционалност и елегантен спортен дизайн, наподобяващ купе. Благодарение на олекотената конструкция, теглото е понижено средно с около 150 кг, в сравнение с предишния модел.

На изложението в София ще видим и обновената S-класа на Mercedes-Benz във версията S 400 d 4Matic L. В оборудването на флагмана на марката са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата.

Японските компании също ще зарадват феновете със скъпи и впечатляващи машини. Най-ярката премиера на щанда на Infiniti ще бъде изцяло новото спортно купе Q60, чието задвижване е поверено на 3,0-литров V6 битурбо двигател с два варианта на мощност - 300 к.с. или от 405 к.с. Тягата се предава на колелата чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Системата за двойно задвижване изпраща 100% от въртящия момент към задните колела, а ако те пробуксуват, въртящият момент се разпределя между предната и задната оси, в съотношение 50:50.

Най-странните експонати на салона в Париж

На автосалони като този в Париж с най-голям интерес се радват спортните и суперлукозните автомобили на най-големите производители. Есте...

Футуристичното купе Lexus LC 500h ще направи своя дебют в България само 2 месеца след старта на продажбите му в Европа. Изцяло новото купе преминава установените граници на познатата досега хибридна система и представя първата в света технологична иновация Multi Stage Hybrid. Тя съчетава 3,5-литров бензинов V6 двигател и хибридна трансмисия с два мотор генератора, след която е добавен 4-степенен редуктор. Общият ефект е 10-степенна хибридна автоматична трансмисия, която предава системната мощност от 359 к.с. към задните колела.

На салона в София ще можем да усетим и британски лукс и финес. На щанда на „Мото Пфое“ звездата на изложението ще бъде най-новият член в семейството на Range Rover – Velar. Луксозният SUV е създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Velar предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните високопроходими автомобили.

На софийското автомобилно изложение за първи път в България ще бъде представен и най-новият член в семейството на британската марка – Jaguar E-PACE.. Това е 5-местен компактен SUV с вдъхновяващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на Jaguar е за българския пазар, където цената му започва от 63 000 лева с ДДС.

В "Интер Експо Център" ще бъде изложено и новото поколение на шведския кросоувър XC60, който впечатлява с атлетичен силует, луксозен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, но екологични двигатели. Цените на новото Volvo XC60 започват от 90 790 лева за модела D4 2.0 AWD, а най-скъпият хибриден вариант T8 2.0T AWD стартира от 126 870 лева и достига до 153 000 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com