MINI показа бъдещето си

1221
MINI показа бъдещето си
Снимка: BMW Group

На специално мероприятие в Лондон концернът BMW Group разкри как ще изглеждат автомобилите на бъдещето, като представи два впечатляващи концептуални модела. Единят от тях е на марката MINI и носи името Mini Vision Next 100.

Той няма да се появи в серийно производство, а е създаден за да демонстрира развитието на дизайна и технологиите на британския бранд. И ако се съди по снимките, компанията няма намерение да променя формата и стила на своите автомобили. Прототипът изглежда футуристично, но все пак може лесно да бъде разпознат като MINI.

На представянето британците обявиха своя нов девиз: „Всяко MINI е моето MINI”. В компанията са на мнение, че нейните автомобили трябва да бъдат достъпни за клиенти денонощно, при това 7 дни в седмицата. Те ще бъдат автономни, като техният собственик ще може да им се обажда и да им казва откъде да минат да го вземат.

Концептът Mini Vision Next 100 е оборудван със системата Cooperizer, която производителят позиционира като „цифров интелект”. Именно тя отговаря за връзката между машината и нейния собственик. При активиране на бутона Inspire Me, автомобилът зарежда всички данни за водача и му дава цялата необходима информация. Например, Vision Next 100  може да препоръча маршрут в зависимост от предпочитанията на шофьора или да предложи режим John Cooper Works, ако усети, че пътят е подходящ за развиване на по-високи скорости.

Прототипът също така е оборудван със система за автономно придвижване, при която се активира автопилот. Тогава кормилната уредба се премества в центъра, а шофьорската седалка се изтегля назад, за да може водачът да изпъне краката си. В интериора на Mini Vision Next 100 са използвани материали като месинг, целулоза, рециклирана пластмаса и бронз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com