Невероятното двуколесно с емблемата на Lotus е факт

65656
Невероятното двуколесно с емблемата на Lotus е факт

Още в самото начало с налага едно важно уточнение: високотехнологичният мотоциклет е брандиран като Lotus, но в действителност е дело на Kodewa Performance Motorcycles. Компанията е лицензирала името, за да добави още малко престиж към последния си модел, обозначен като С-01.

 

Азиатски начин за борба със задръстванията

Къде другаде, ако не в Азия (само толкова знаем за местоположението)? Но въпреки това ни се стори добро икономическо и социално решение...

А престижът ще си спечели самият мотоциклет, който изглежда изключително атрактивно. Ретро формите му са съчетани с високи технологии. Това важи най-вече за рамата му, която е изработена от карбон, тинан и стомана от най-високо качество.

Дизайнът на мотоциклета е на Даниел Саймън, който е работил във Volkswagen и Bugatti. В С-01 той е съчетал футуристичните с ретро формите на състезателните машини от миналото. Използвам думата футуристични, тъй като тя не е чужда на Саймън, работил по двуколесното от филма „Трон“.

 

Задвижването не е нещо невиждано. Става въпрос за 1195-кубикон V2 двигател, генериращ 200 к.с. Те са свързани с 6-степенна скоростна кутия, а в комбинация с теглото от 181 кг се очаква С-01 да лети.

Задължителни ABS и CBS системи за мотоциклетите одобри Европейският парламент

Нови правила относно ползването на мотоциклети бяха приети по време на днешната сесия на Европейския парламент (ЕП), съобщават от пресс...

 

Lotus С-01 ще бъде лимитиран в тираж от 100 бройки. Те ще се предлагат в няколко цветови схеми от легендарното минало на марката, в това число легендарната зелено-жълта комбинация, както и в комбинация с надписите „Martini”, които този сезон отново ще оживеят на автомобилния фронт върху болида на Williams във Формула 1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com