Новият SUV на Volvo получава специална система от Google

4359
Новият SUV на Volvo получава специална система от Google
Снимка: Volvo

Бъдещият флагман на Volvo – EX90, ще излезе през 2024 г., като ще разполага с най-новите и модерни технологии, сред които са лидар, камери и радар. С тяхна помощ ще се предоставя информация за новообявената функция на Google за HD карта, съобщават от шведския производител.

Новият софтуер за картографиране беше представен от Volvo на международното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас. HD-картата на Google е проектирана специално за производителите на автомобили за интегриране в техните превозни средства.

В EX90 тя използва лидара, камерата и радарните системи на SUV, заедно с локални данни от Google. Така данните от засечените обекти – знаци или други превозни средства, ще се се комбинират с информацията от сензорите на EX90, преди софтуерът да бъде обработен чрез компютрите на автомобила. Той ще се захранва чрез платформите NVIDIA DRIVE AI Xavier и Orin.



Все още технологията не е използвана в реалния свят, но се смята, че HD-картата изглежда и изглежда функционира подобно на дисплея, който се използва в електромобилите на Tesla. Радарните и камерните системи на автомобила заснемат изображения и предоставят на водача информация в реално време за заобикалящата го среда.

Volvo е марката с най-малко заводски дефекти

Когато купувате нова кола, намирането на дефект е много неприятно нещо. Трябва да закарате автомобила на дилъра и да изчакате, докато т...

Volvo EX90 и Polestar 3 ще бъдат първите две коли, които ще получат технологията, преди тя да бъде поставена и в други превозни средства на шведите, както и в тези на партньорските марки.

Volvo също така пуска актуализации по въздуха (OTA), които ще увеличат броя на функциите, активирани от Google Volvo. Новата актуализация добавя свързаност между личните устройства на Google, като продуктите на Google Home, и автомобила. Собствениците вече ще могат да използват устройствата си за неща като проверка на нивата на горивото, нивата на батерията, състоянието на зареждане или да искат колата им да загрее в студени сутрини.

В допълнение към новите функции на Google, Volvo въвежда или актуализира различни други технически функции. Достъпът до функцията Care Key на Volvo се разширява и подробности за актуализациите по въздуха вече ще бъдат достъпни в приложението Volvo Cars, наред с други настройки на информационно-развлекателната система. като той ще излезе в ограничен тираж от само 22 бройки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com