X
 
 

Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo

7884 2
photo of Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo
Снимка: Arquus
Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г., като в името и се съчетават две думи - arm ("оръжие") и equus ("кон"). По-рано компанията е казваше Renault Trucks Defence и заедно с още няколко френски фирми произвеждаше военни машини с различно предназначение.

Самото подразделение Renault Trucks обаче е част от концерна Volvo, така че е доста трудно да се определи националността на показаната на авио-изложението в Париж машина Arquus Scarabee, която ще се появи на въоръжение във френската армия през 2025 г.

Volvo със страхотен жест към служителите си

Компанията Volvo Cars обяви новата си кадрова политика за региона EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка). Служителите, независимо от тех...

Основното достойнство на всъдехода е неговото шаси, което напълно оправдава името "Скарабей", тъй като може да се движи буквално настрани. Тази маневреност е постигната, благодарение на шасито с две управляеми оси. За разлика от автомобилите със завиващи задни колела, предната и задната ос могат да се управляват напълно независимо една от друга.

Известно е още, че Arquus Scarabee разчита на хибридно задвижване, като при него се комбинират дизелов двигател с 300 к.с. и електромотор със 103 к.с. Машината разполага с пневматично окачване, като тежи над 6 тона и може да превозва не само екипажа си, но и тежка картечница.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    arm ("оружие") - Актуално, от руски сайтове ли преписвате, неграмотници?!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Добре,че са руските сайтове че живи са умрели милите те.
    : 0 !
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...