Pagani направи поредната уникална Zonda

6675
Pagani направи поредната уникална  Zonda
Снимка: Pagani

Финалната версия на суперколата Pagani Zonda излезе още през 2013 г., като оттогава италианците непрекъснато се сбогуват с модела, пускайки през известен период "последни" модификации. Това се повтаря през определени периоди време, като всяка от тях се предлага в един-единствен екземпляр. Налице вече е и най-новият такъв автомобил, който е поръчан от частен клиент.

Последната модификация на Zonda трябваше да бъде моделът Revolucion - пистова машина, която да не може да се използва на обществени пътища. Интересът към него обаче се оказа толкова сериозен, че собственикът на компанията Хорацио Пагани бе принуден да отложи извеждането на автомобила от пазара. Така се появи модификацията 760 Roadster с механична скоростна кутия, следвана от друга суперкола в една бройка - ZoZo. След тях излезе ексклузивната машина Zonda LH, чийто собственик стана шампионът във Формула 1 Люис Хамилтън.

Новият вариант също носи инициалите на новия си собственик - Zonda MD, но името на щастливеца, който ще притежава тази кола, се пази в тайна. По негово желание конструкцията на автомобила е изцяло от карбон, който е съвсем леко боядисан. Автомобилът е "обут" в направени специално за него матови джанти, като разполага и с допълнителни елементи, подобряващи аеродинамиката. Сред тях е и въздухозаборник на покрива.

Както и версията 760 Roadster, ексклузивната суперкола е с механична скоростна кутия. Двигателят си остава непроменен - 7,3-литров атмосферен V12, производство на AMG с мощност 760 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com